Ook na de winterstop blijft Oppuurs B op zijn elan doorgaan in 4A. Het klopte staartploeg Rumst met 5-0 en behoudt zo negen punten voorsprong op Rupel-Boom B en Tisselt B, die ook hun partij wonnen. Tisselt B versloeg Schelle B dat nu wel uitgeschakeld lijkt in de titelstrijd, nu het al op veertien punten volgt nadat het ook de inhaalmatch op leider Oppuurs B verloren had. Opvallend was ook de zware 7-2 nederlaag van Lippelo op Hoboken B. Voor Oppuurs B werd het een goed jaarbegin. “We wonnen de inhaalmatch tegen Schelle B maar hadden toen wel geluk”, aldus trainer Jorno Kerremans. “Schelle had het betere van het spel, maar uiteindelijk klopten we ze door onze efficiëntie. Hierdoor sloegen we ze terug in het klassement. Voor ons komt er met de maand februari wel een moeilijke maand aan met onze studenten. Ons programma valt mee, maar we zouden moeten proberen om tegen maart, wanneer alle toppers volgen, onze negen punten voorsprong te behouden. Het woord titel is bij ons nog niet gevallen, kwestie van de druk weg te houden. Maar als we maart goed dookomen, moeten we ons niet meer wegsteken.”

In vierde B wonnen zowel leider Turk Sport, 4-0 tegen Oxaco, als Boechout, 5-0 tegen VC Deurne, zodat het dit weekend tussen de twee tenoren een echte strijd wordt om de eerste plaats. Virtueel leider Schoten ging verrassend onderuit op het veld van Tor Deurne B terwijl ook Mortsel B verrassend onderuit ging op het veld van Antwerpen-Noord B. Maar met slechts een puntenverschil van zes tussen nummer een en zes is er nog veel mogelijk.

In vierde C wonnen de leiders Heibos en Alberta allebei hun wedstrijd zodat ze gezamenlijk op kop blijven. De derde in de stand Sint-Job B verloor verrassend bij Bucovina en volgt nu al op zes punten van het leidersduo.  Heibos heeft dit weekend een moeilijke verplaatsing voor de boeg naar Donk dat bij winst weer kan meedoen in de titelstrijd.

In vierde D lijken er nog vijf ploegen in aanmerking te komen voor de titel. Leider Leest verloor de topper op het veld van Grasheide met 2-1 waardoor het zijn eerste plaats kwijt is en Grasheide opnieuw volop meedoet.  Elzestraat ging met 2-4 winnen op Muizen en is de nieuwe leider. SS Mechelen verloor met 3-1 op Beerzel en volgt na de een op zes op zes punten van Elzestraat. Trainer Robin Janssens van Grasheide is momenteel een tevreden man. “Ik denk dat we tegen Leest een goede wedstrijd speelden en ook verdiend gewonnen hebben. We hadden ook nog iets recht te zetten. Net voor de winterstop verloren we tegen Elzestraat en dat hakte er toch wat in. Maar afgelopen weekend stond iedereen er tegen Leest, dat deed me deugd. Normaal moesten we dit weekend de topper tegen VV Duffel spelen maar die is dus uitgesteld. Jammer, want we zaten in de flow. Ik weet niet of we kampioen kunnen spelen, maar we willen wel zo lang mogelijk meedoen. Ik denk dat Elzestraat, Leest en VV duffel meer ervaring hebben en dus meer kans maken. Niemand noemt ons ook als mogelijke kampioen, maar dat vind ik niet erg. Laat ons maar wat op de achtergrond blijven. Ik denk niet dat de topploegen nog veel gaan verliezen in de tweede ronde, elke match wordt dus belangrijk.”

In vierde E blijft het een onderonsje tussen Grobbendonk en Wechelderzande, die het onder elkaar mogen uitvechten. Grobbendonk klopte Westmalle met 0-4 en ook de achtervolgers waren goed bij schot, Wechelderzande klopte Lentezon B met 1-5 nadat het ook al Oelegem na een spektakelstuk in de inhaalmatch met 4-6 klopte. Grobbendonk telt nu vier punten voorsprong op Wechelderzande. Spanning lijkt hier verzekerd tot het einde.

In vierde F eindigde de topper tussen leider Houtvenne B en achtervolger Rauw op een scoreloos gelijkspel, zodat het verschil negen punten blijft. Tongerlo beende Rauw wel bij na een nipte 0-1 zege op Wiekevorst. Opvallend waren ook de nederlagen van Heultje op Immer Oost met 1-0 en Olen thuis met 1-2 tegen Bouwel. Houtvenne B-trainer David Brocken was verrast door de spelwijze van Rauw. “In de heenmatch werd het een heel open wedstrijd, nu had Rauw zich helemaal op ons ingesteld. Voor alle duidelijkheid, dat mag en ik beschouw het ook als een eer voor ons. Maar hierdoor werd het een wedstrijd met bijzonder weinig kansen . Er werd wel goed gevoetbald en de beide doelmannen speelden ook sterk, want er waren wel enkele kansen. Voor mijn jonge groep was dit een goede leerschool, bij Rauw liepen ook enkele spelers van bijna twee meter rond, nu weten ze ook hoe die te bespelen. Maar met de uitslag kon ik wel leven, we blijven nu onze voorsprong van negen punten behouden. Vorig weekend was er ook een van onze sterkhouders die mee moest met het A-elftal, dat was natuurlijk ook een aderlating. Tegelijk is het ook een teken dat we goed werken, want het is de bedoeling dat ze doorstromen.”