In eerste provinciale leed Bevel de voorbije weken puntenverlies, het pakte slechts een op zes. Tegen Vosselaar won het opnieuw zodat het de grote titelfavoriet blijft. Tot zijn grote plezier zag het de topper De Kempen – Antonia op 3-3 eindigen, zodat het nu vijf punten voorsprong telt op Heikant, dat White Star klopte. Dit weekend speelt Antonia zijn inhaalwedstrijd op White Star. Als  het die wedstrijd wint, komt het tot op drie punten van Bevel. Bij ene gelijkspel of verlies lijkt weinig nog de titel van Bevel in de weg te staan, hoewel de leider Zandhoven nog op bezoek krijgt. In de heenmatch verloor de leider daar met 4-1 en Zandhoven moest vorig seizoen de titel laten aan de buren uit Bevel, zodat het no geen geladen wedstrijd kan worden. Maar duidelijk is dat Bevel in pole-position aan de laatste rechte lijn begint.

In tweede A wordt het een tweestrijd tussen leider Wilrijk en Ekeren, die vorig weekend allebei wonnen. Ekeren volgt nog altijd op vier punten van Wilrijk en heeft volgend weekend de kans om de titelstrijd nog spannender te maken. Dan ontvangt het de leider thuis en kan te terug komen tot op een punt.

In tweede B lijkt de titelstrijd beslist. In een spannende topper klopte leider Punt-Larum Broechem met 3-2, nadat Broechem een 2-0 achterstand eerst nog had recht gezet. Met zeven punten voorsprong lijken de Gelenaars nu op weg naar de titel. Toch wil topschutter Mats Custers nog niet te voortvarend zijn. “We staan nu inderdaad zeven punten los, maar dat wil nog niet zeggen dat de titel binnen is. In voetbal weet je nooit. Ik vond wel dat we verdiend gewonnen zijn tegen Broechem. Onze start was heel goed, maar dan lieten we ze terug komen. Dat ik uiteindelijk tien minuten voor tijd het winnende doelpunt kon binnen koppen, zorgde wel voor een hele ontlading. Voor het seizoen was onze ambitie top vijf, maar nu we al bijna het hele seizoen aan de leiding staan, willen we natuurlijk kampioen spelen. Ik denk dat onze sterkte vooral de hechtheid van onze groep is. Volgend seizoen trek ik zelf naar Wezel, dat is een hele stap van tweede provinciale naar tweede nationale. Maar ik wil het proberen. Er zijn nog enkele spelers met ervaring die stoppen, maar ik denk niet dat de ploeg bij promotie direct terug zal zakken, er zijn ook al veel gerichte aankopen gebeurd. Maar eerst nog focus op dit seizoen. Nog twee keer winnen en de titel is binnen.”

In derde A kon de eerste titel van de provincie gevierd worden. Walem ging op het veld van Berlaar winnen terwijl achtervolgers Schelle en Hallaar verloren tegen Ramsel en Wintam. Met zeventien punten voorsprong op  de nummers twee is Walem, dat ook de beste aanval (93) en verdediging (21) heeft, de verdiende kampioen. Maar trainer Pascal Schaevers wil de laatste vier wedstrijden niet zomaar vrijblijvend afhaspelen. “Uiteraard hebben we onze kampioenstitel goed gevierd en was de promotie en de titel de grote ambitie dit seizoen. Maar we hebben nog een ambitie. Het meeste aantal punten dat Walem ooit behaald heeft is 76. Wij hebben er nu 65, met nog vier wedstrijden voor de boeg kunnen we dat record nipt breken.”

In derde B deden leider Nieuwmoer en Wijnegem wat ze moesten doen, ze klopten Minderhout en Essen. Nieuwmoer behoudt dus drie punten voorsprong op Wijnegem. Zoals eerder gezegd staat op de laatste speeldag Wijnegem – Nieuwmoer op het programma, het kan dus spannend blijven tot de allerlaatste speeldag.

In derde C was het bijltjesdag voor de top drie. Leider Wezel B bleef steken op een gelijkspel bij rode lantaarn Oosthoven, achtervolger Zwaneven verging het nog slechter, het verloor met 1-0 bij Oevel en Oostmalle werd koud gepakt door ene efficiënt Beekhoek, 0-2 verlies. Lachende vierde in dit geval was SKS Herentals dat wel won , overtuigend met 0-4 op het veld van Linda Olen. Het komt nu op een tweede plaats op vier punten van Wezel B. Met Oostmalle -Wezel B en Zwaneven – SKS Herentals staan er nog enkele interessante duels op het programma de volgende weken.

In vierde A moet Oppuurs B nadat het de hele competitie aan de leiding gestaan heeft, zijn koppositie nu delen na een desastreuze nul op vijftien, mede door een zeer hoge blessurelast. Rupe-Boom B en Tisselt B hebben Oppuurs ingehaald en delen nu met zijn drie de leiding met 58 punten. Veel spannender kan een slot niet zijn. End e volgende speeldag is het Tisselt B -Rupel – Boom B de topper tussen de twee nieuwe leiders. En misschien kan Oppuurs b hiervan profiteren om opnieuw alleen aan de leiding te komen.

In vierde B won leider Turk Sport overtuigend met 0-8 op het veld van Mortsel B. Omdat achtervolger Schoten gelijk speelde tegen Oxaco telt Turk Sport nu twee punten meer met twee wedstrijden minder. Zo lang deze wedstrijden niet gespeeld zijn blijft het afwachten, maar als Turk Sport voor de stilgelegde wedstrijd tegen Los Incas de drie punten krijgt en zijn inhaalwedstrijd wint, lijkt de titel hen niet meer te kunnen ontglippen.

In vierde C kan Heibos de titel ook al ruiken. Het won de topper tegen achtervolger Alberta met 2-1 en telt met nog vier speeldagen te gaan twaalf punten voorsprong.

In vierde D blijft het nog altijd even spannend. De topper tussen  de nummers een en twee Leest en Elzestraat eindigde op 1-1, terwijl achtervolger Grasheide op Mechelen ging winnen met 1-3. Leest blijft aan de leiding met een punt voorsprong op Elzestraat en twee op Grasheide.

Ook in vierde E was er een topper die nog lang gaat nazinderen. Leider Grobbendonk trok naar achtervolger Wechelderzande dat op vijf punten volgde. De leider liep uit tot 0-3 en stond tien minuten voor tijd niog met 1-3 voor. Maar dan volgde een onwaarschijnlijke ommekeer en in blessuretijd sleepte Wechelderzande nog een 4-3 zege uit de brand. Wechelderzandespeler Jens Dyck was goed voor drie assists en spreekt van een magische avond. “Er was heel veel volk komen opdagen en er was ook heel veel sfeer. De eerste helft was Grobbendonk beter. Ze kregen niet heel veel kansen, maar ze waren efficiënt en bij de rust stond het 0-2. We besloten het over een andere boeg te gooien en powerplay te gaan spelen. We moesten winnen om in de running te blijven. Maar het werd al snel 0-3 en de Grobbendonk-supporters begonnen te zingen “dit is een oefenmatch”. Maar dan deed onze trainer enkele wissels, we maakten 1-3 en in de slotfase speelden we echt alles of niks. Tien minuten voor tijd viel de 2-3 en toen geloofden we dat er nog een gelijkspel in zat. In de slotminuut maakten we dan de gelijkmaker. Er kwam nog blessuretijd bij en in de laatste minuut kregen we een vrije trap. De scheidsrechter zei me dat dit de laatste fase was, dat hij erna zou affluiten. Ik zette de bal voor, de bal werd op doel gekopt, de doelman weerde af en in de rebound ging hij binnen. En toen werd iedereen natuurlijk zot, 4-3. Ik denk ook dat we nu nog kampioen kunnen spelen. Als we twaalf op twaalf pakken, is de titel volgens mij binnen, want Grobbendonk heeft nog een zwaar programma.”

In vierde F won Houtvenne B terwijl achtervolger Rauw zijn wedstrijd tegen Alberta nu woensdag speelt. Met een wedstrijd meer gespeeld telt Houtvenne twaalf punten voorsprong met nog vier wedstrijden te gaan.