Patrick Schoeters (Kalfort Puursica)

 

"Zo snel mogelijk weg uit vierde"

 

In vierde A bestaat de reeks voor de helft uit B-ploegen, van wie het altijd moeilijk inschatten is hoe sterk ze zijn. Bij de overige ploegen steekt Kalfort Puursica zich zeker niet weg. Trainer Patrick Schoeters is duidelijk. “De club wil zo snel mogelijk weg uit vierde”.

“We moeten ons niet wegsteken”, zegt trainer Patrick Schoeters. “Vorig seizoen waren we al heel dicht bij promotie en hebben we het in de eindronde op ove zelf laten liggen toen we een 0-2 voorsprong nog uit handen gaven. Maar daar hebben we ons moeten overzetten en dat is ons ook gelukt. We hebben een aantal goede versterkingen binnen gehaald en als je de namen van onze ploeg ziet, mag je wel zeggen dat we bij de favorieten horen. Onze voorbereiding was ook heel goed. In de Beker van België schakelden we in de eerste ronde een derdeprovincialer uit met 7-1 en in de beker van Antwerpen scoorden we liefst 25 keer. Aanvallend zijn we heel sterk.”

"Niet de enige favoriet"

Puurisca mag dan misschien favoriet zijn, er zijn natuurlijk ook nog tegenstanders. “Ik zou ons ook niet uitroepen tot de enige favoriet. Lippelo schat ik hoog in, hoewel hun resultaten in de voorbereiding wat tegenvielen. Bij de B-ploegen is het heel moeilijk inschatten hoe sterk ze zijn. Kontich B en Duffel B zullen wel sterke elftallen tussen de lijnen brengen en ik ben ook benieuwd hoe Nielse B het gaat doen. Zelf mikken we op promotie, de club wil zo snel mogelijk weg uit vierde provinciale.”