Christof Van Camp (SC Duffel)

“Onze voorbereiding verliep niet naar wens”

 

In de meeste reeksen worden er meerdere favorieten naar voor geschoven, maar in derde provinciale B is er maar één echte titelkandidaat, volgends de andere ploegen. Nadat het vorig seizoen heel autoritair kampioen speelde in vierde provinciale, verwacht iedereen nu hetzelfde van SC Duffel. Maar trainer Christof Van Camp ziet wel enkele obstakels.

 

“Als mijn hele groep fit is, zie ik ons zeker meestrijden voor de titel”, begint Van Camp. “Maar in tegenstelling tot vorig seizoen zijn we helemaal niet de enige favoriet. Bovendien heb ik een oudere spelersgroep en zag ik de voorbereiding verstoord door heel veel blessures. Twee spelers liepen zelfs een kruisbandletsel op en zijn heel lang out. Op training heb ik door al die blessures heel weinig spelers, van de 20 kernspelers zijn er momenteel negen fit. Deze week had ik twaalf spelers op training, dat is voor mij al een dikke meevaller. Uiteraard kan je op die manier niet deftig trainen en zijn het eerder hersteltrainingen om de spelers fit te krijgen. Dit weekend zullen we zeker nog niet op volle sterkte zijn.”

 

Veel titelconcurrenten

 

Van Camp verwacht wel dat de situatie in de loop van het seizoen gaat verbeteren. “Dat is in elk geval mijn taak als trainer.(lacht). Ik denk ook wel dat het gaat lukken. Maar ik heb ook al gezien dat dit een heel ander seizoen gaat worden dan vorig jaar, toen waren we al vrij snel zeker van de titel. Nu zie ik met Putte, Schriek en Schelle al drie serieuze concurrenten opduiken. En ook Hallaar, Lint en Aartselaar eindigden vorig seizoen bovenaan, die zullen dat nu ook weer willen realiseren. En zelfs Hove, dat met ons promoveerde, liet ene goede indruk achter. Ik wil maar zeggen, het zal elke week strijden worden want een achttal ploegen hangt zeer dicht bij elkaar.”