In eerste provinciale lijkt het een titelstrijd te gaan worden tussen Tisselt en Heikant met Kontich als mogelijke outsider. Dat is natuurlijk geen verrassing aangezien deze drie ploegen vorig seizoen de eindronde speelden en er geen ploegen uit nationale gedegradeerd zijn. Verder worden ook het ambitieuze De Kempen en Retie genoemd in de strijd om de eindrondeplaatsen. Zoals steeds is er weinig animo om mogelijke degradanten aan te duiden, maar Ternesse, Vosselaar en Mariekerke worden af en toe vernoemd. Om maar te zeggen dat eerste provinciale dit seizoen een heel open reeks lijkt.

In tweede A lijkt er maar één topfavoriet te zijn en ook de club zelf geeft toe dat ze maar één ambitie heeft: promoveren. VC Wilrijk onder leiding van  trainer Urbain Spaenhoven onderging in het tussenseizoen een hele make-over en trok tal van bekende spelers, onder wei enkele ex-profs, aan. De grote tegenstand zou van Hooikt moeten komen, dat topschutter Mac-Donald behield en ook nog enkele goede transfers deed. Achter dit tweetal worden heel wat eindrondekandidaten genoemd zoals Oppuurs, Kalmthout, Brasschaat, Wavria, Duffel en Zwijndrecht. Bij de degradanten vallen de namen van Groen-Rood Katelijne en Willebroek, niet  toevallig twee ploegen die vorig seizoen ook tegen de degradatie vochten.

In tweede B worden er vier favorieten naar voren geschoven. Degradanten uit eerste provinciale Zoersel en Vorselaar worden niet toevallig vernoemd net als Weelde dat vorig seizoen lang meestreed om de titel en ook Punt-Larum wordt enkele keren vernoemd. Voor de eindrondetickets worden ook nog Merksplas, Herselt en Broechem als kandidaat gezien. Lille B, Ezaart en promovendus Wortel worden genoemd als degradatiekandidaten.

 

In derde A worden er twee titelfavorieten naar voor geschoven. Het zijn ook twee ploegen die vorig seizoen in een andere afdeling speelden. Nielse degradeerde na een desastreus seizoen maar wordt nu toch aanzien als een mogelijke titelkandidaat. Ook de buren van Kalfort-Puursica zijn favoriet, waarschijnlijk maakten ze vorig seizoen zeer veel indruk in vierde provinciale en met hun halve finale in de beker van Antwerpen. Bovendien schakelden ze nu in de beker van België derdenationaler Berg en Dal uit. Voor de eindronde worden Schelle, Wintam, Walem, Lint en Hallaar genoemd, niet echt verrassende namen, want ook vorig seizoen eindigden ze bovenaan. Bornem, dat al enkele seizoenen op de sukkel is, wordt ook nu naar voor geschoven als degradatiekandidaat. Ook nieuwkomers Peulis en Heffen gaan volgens de meesten een zwaar seizoen tegemoet terwijl ook Katelijne, dat een hele rist spelers zag vertrekken, het niet makkelijk krijgt.

In derde B lijkt Nieuwmoer de grote titelfavoriet te zijn. Maar ook Berchem B, vorig jaar tweede achter Ekeren, zal meedoen voor de prijzen met zijn jeugdig en technisch enthousiasme. Voor de eindronde lijken er heel wat ploegen in aanmerking te komen. Wijnegem, Minderhout, Wuustwezel, Hemiksem en Zandvliet worden het meest genoemd. Voor degradatie wordt dan weer gekeken naar Berendrecht, Essen en nieuwkomer Horendonk dat vorig seizoen verassend de titel in vierde pakte en met zijn eigen jeugd zijn huid in elk geval duur zal verkopen.

In derde C valt het te bezien hoe Oevel het vertrek va de gebroeders Geudens heeft opgevangen, want vorig seizoen waren ze al dicht bij de titel.Verder is het ook uitkijken naar Zwaneven dat zich na een slecht seizoen versterkt heeft en misschien ook wel mee gaat spelen. Vorig seizoen was het ene heel onvoorspelbare reeks, dat zou ook nu het geval kunnen zijn. Wezel B is met zijn brede kern is ook een potentiële kandidaat. Kasterlee zal zijn mislukt seizoen willen recht zetten en uitkijken is het ook naar VC Herentals dat opnieuw een reeks zakte. Linda Olen, Noordstar en Oostmalle zijn ook eindrondekandidaten. Onderaan wordt de promovendi Oud-Turnhout en Oosthoven een moeilijk seizoen voorspeld, maar zoals gezegd is derde C altijd goed voor heel wat verrassingen.

 

In vierde A was het vorig jaar niet de vraag wie kampioen zou spelen, maart wanneer Kalfort-Puursica de titel zou pakken. Dit seizoen lijkt de competitie evenwichtiger te gaan verlopen. Reet , dat de enige ploeg was die vorig seizoen enigszins in het spoor van Kalfort kon blijven, is nu zeker een van de favorieten, net zoals Rupel Boom B. Ook Lippelo, Blaasveld en Schelle B worden getipt in de strijd voor een eindrondeticket.

In vierde B lijkt Hove de grote favoriet voor de titel en een terugkeer naar derde. Temidden allemaal B-ploegen lijkt ook het versterkte Schoten bovenaan te gaan eindigen en moeten Los Incas en Boechout bevestigen. Traditioneel start Mortsel B ook de competitie met ambitie en is het afwachten welk gelaat Turk Sport toont, dat enkele jaren in hogere reeksen speelde.

In vierde C was het vorig seizoen tot in de slotseconde toen Horendonk zich tot kampioen kroonde. Noorse zal revanche willen voor het missen van de titel op een haartje, maar ook Heibos, Wildert en Ekeren Donk zullen meestrijden. Brecht en Alberta zijn ook outsiders en het is uitkijken naar het Roemeens getinte Bucovina Loenhout, een nieuwe ploeg.

In vierde D stond er vorig seizoen geen maat op Berlaar, dat zich tot snelste kampioen van België kroonde. Zo’n favoriet lijkt er nu niet tussen te zitten, Beerzel wordt algemeen getipt als grootste kanshebber. VV Duffel, Muizen, Leest en Rijmenam lijken  de voornaamste  mededingers voor een eindrondeticket in een reeks met ook liefst zeven B-ploegen.

In vierde E lijkt het een open competitie te worden. Grobbendonk zag op het einde van vorig seizoen de titel in de slotfase ontglippen in de andere reeks en zal wel bij de favorieten horen. Ook Westmalle, Wechelderzande en Halle worden getipt voor de eindronde. Uitkijken is het ook naar Zwarte Leeuw B, dat voor het eerst in vierde provinciale aantreedt.

In vierde F is Immer Oost de topfavoriet. Vorig seizoen kende het een slechte start maar maakte het op het einde nog een remonte. Uitkijken is het ook naar het gedegradeerde Bouwel dat zich wat versterkte en Vorst , dat ook degradeerde. Verder worden ook Houtvenne B, Zammel, Heultje en Netzonen getipt voor een plaatsje in de eindronde.