Oppuurs B blijft in vierde A op titelkoers. Het won makkelijk op Heindonk met 1-6 en behoudt negen punten voorsprong op Tisselt dat Rumst klopte met 8-0 en Rupel-Boom B dat de topper won tegen Lippelo met 3-2. De wedstrijd tussen Aartselaar B en blaasveld werd gestaakt.

Leider Turk Sport won in vierde B overtuigend met 0-6 op het veld van Zwijndrecht B en is in een nek aan nek race verwikkeld met Boechout, dat met 3-4 on op Wijnegem B en op twee punten van de leider volgt. Schoten verloor met 3-0 de topper tegen Hove en is na de nul op zes de aansluiting met de top twee wat kwijt. Hove-trainer Tom Van Aelst is vooral blij met de vooruitgang die zijn jonge groep boekt. “Tegen Schoten was het een zeer open wedstrijd met kansen langs beide zijden. Wij wonnen uiteindelijk wel verdiend , denk ik. We blijven nu mooi meedraaien bovenin. Dit weekend spelen we tegen leider Turk Sport, volgens mij de beste ploeg van de reeks. Moesten we daar winnen, dan doen we zelfs opnieuw mee voor de titel. Maar zo ver kijk ik niet, we gaan zonder druk naar ginder. Belangrijk is dat onze jonge groep stappen zet. We hebben al wedstrijden gespeeld waarbij elf van de vijftien spelers uit eigen jeugd kwamen. De bedoeling is om daar binnen twee of drie jaar de vruchten van te plukken.”  Ook Mortsel B verloor verrassend op VC Deurne en is na een op negen teruggezakt.

In vierde C lijken vier ploegen zich wat afgezonderd te hebben in de titelstrijd. Heibos won nipt van ’s Gravenwezel-Schilde B met 2-1 en behoudt een punt voorsprong op Antonia B dat wel een wedstrijd meer gespeeld heeft. Medeleider Alberta bleef steken op een gelijkspel bij Putte en volgt nu op twee punten.  Donk klopte Bucovina met 1-0 en doet na vier zeges op rij ook opnieuw mee.

In vierde D liet van de top vijf alleen VV Duffel punten liggen, het verloor eerder verrassend met 1-0 op Beerzel. Leider Elzestraat was vrij en volgt nu met een wedstrijd minder op een punt van Leest dat met 0-5 weinig moeite kende op Bonheiden B. Ook Grasheide won vlot op Lint B met 1-5. SC Mechelen kende meer problemen dan verwacht op Putte B maar won met 2-3. De top vijf blijft dus op een zakdoek van vier punten verschil bij elkaar staan.

In vierde E verandert er weinig aangezien Grobbendonk en Wechelderzande blijven winnen. Grobbendonk ging winnen op Meerle met 1-4, Wechelderzande klopte De Kempen b met 2-0 zodat het verschil in het klassement vier punten blijft in het voordeel van Grobbendonk. Dat kan dit weekend de tweede periodetitel pakken als het wint tegen Halle, maar dat is natuurlijk niet het hoofdobjectief van de leiders.

In vierde F komt er misschien toch terug wat spanning. Leider Houtvenne B verloor verrassend op het veld van Herenthout met 1-0 en ziet Tongerlo, dat met spectaculaire 3-7 cijfers won op Ranst B, en Rauw, dat de topper tegen Zammel won met 4-2, naderen tot op zes punten. Houtvenne-trainer David Brocken kon weinig inbrengen tegen de zege van Herenthout. “Zij waren de laatste weken goed in vorm en ook tegen ons speelden ze niet slecht. Wij geraakten dan ook nog op achterstand door een fout van onze doelman en toen werd het heel moeilijk. Herenthout verdedigde goed en we geraakten er niet door in ene wedstrijd met heel weinig kansen. Bij ons worden ook spelers doorgeschoven naar de A-kern. Daar zijn we trots op, maar tegelijk verzwakt dit onze ploeg. Tongerlo en Rauw naderen nu tot op zes punten, maar ze moeten dit weekend tegen elkaar, misntens ene van de twee gaat punten laten liggen. Maar wij moeten tegen Bouwel, een ploeg met ene goede voorlinie. Ginder hadden we met 4-0 moeten verliezen, maar we zijn daar op een diefje gaan winnen. Zij zullen zeker gemotiveerd zijn om dat recht te zetten.”