In vierde A blijkt er geen rem te staan op leider Oppuurs B. Het blikte nu Nielse B in met 7-0. Bij de achtervolgers won Rupel-Boom B nipt op Hingene met 1-2, Tisselt haalde het op Mariekerke-Branst B met 0-3. Oppuurs B blijft zo ene voorsprong behouden van negen punten op deze twee achtervolgers. In de strijd voor de eindronde  lijkt het te gaan tussen Hoboken B, Lippelo en Schelle B, dat thuis verrassend met 1-4 verloor tegen Aartselaar B. De drie ploegen hebben nu 35 punten, vijf meer dan Reet.

In vierde B won Turk Sport de topper tegen Hove met 4-0. Eerste achtervolger Boechout won ook en blijft volgen op twee punten. Tubantia speelde gelijk op Mortsel B met 3-3 en volgt inmiddels op zes punten met een wedstrijd meer gespeeld. Doordat Mortsel B de eerste periode titel pakte zal van de top vijf dus een ploeg de eindronde niet halen, wat het bovenaan extra spannend maakt. Trainer Arben Mamusha kwam een paar weken geleden over van Hemiksem en zag zijn ploeg drie keer op rij winnen. “Ik ben in de beste verstandhouding vertrokken op Hemiksem, maar het werd te veel voor mij. Ik was daar trainer, ballenjongen, tussenpersoon, eigenlijk alles. Ik wou gewoon trainer zijn en dat lukt hier bij Turk Sport. De ambitie is ook duidelijk, promoveren. De zege tegen Hove was dan ook belangrijk, we speelden ook ene schitterende partij. Zeker aanvallend staan we heel sterk met Bektas, die afgelopen weekend een fantastisch doelpunt maakte en ook nog Gulsen en Kocak die ook hoger hebben gespeeld. De ambitie van de club is om dit seizoen te promoveren. De eindronde zou niet meer mogen mislopen, maar we mikken uiteraard op de titel. Ik heb  het systeem ook aangepast van 4-3-3 naar 4-4-2 en dat lijkt een goede ze, we hadden de laatste drie wedstrijden een doelsaldo van 14-0. De club gaat binnenkort de accommodatie ook vernieuwen, dus hier is wel ambitie aanwezig. Op termijn wil de club naar tweede provinciale, ik wil daar aan meehelpen, ik woon hier ook in de buurt.”

In vierde C won Alberta zijn vooruitgeschoven wedstrijd op Brecht met 0-3 zodat het nu aan de leiding staat met een wedstrijd meer gespeeld dan Heibos, dat op een punt volgt.  Ook Antonia B klopte Maria-ter Heide met 5-2 zodat het bovenaan spannend blijft met drie ploegen op vijf punten. Zeker omdat Heibos dit weekend de topper speelt op Donk, vierde in de stand.

In vierde D won de top vijf zodat er in het klassement niets verandert. Opvallend is wel de sterke reeks die Elzestraat, dat al vijf wedstrijden achtereen won, neerzette. Trainer Kevin Van Den Bosch is dan ook een tevreden man. “Die vijf zeges tonen aan dat het goed zit, vooral verdedigend doen we het prima met slechts elf tegendoelpunten. Ons spel kan nog wel beter, we spelen soms een uur goed om dan terug te vallen. Maar we staan natuurlijk virtueel eerste en kunnen dit weekend de periodetitel pakken, dan is een van onze doelen bereikt. Vorig seizoen werden we vijfde en speelden we eindronde, dit seizoen wilden we beter doen. Zoals het nu loopt, moet dat lukken. Ik denk nog altijd dat Leest de te kloppen ploeg is, zij hebben ene goede mix van jeugd en ervaring en hebben ook investeringen gedaan. We moeten nog tegen elkaar.De heenmatch verloren we met 1-0 maar toen lagen we niet onder. Maar tot hiertoe ben ik een hele tevreden trainer. Onze groep is veruit de jongste die bovenin meedraait en we hebben veel spelers uit eigen jeugd in onze kern. Op termijn is het de bedoeling om naar derde te gaan en nu we er zo goed voor stana, willenw e er dit seizoen al vol voor gaan.”

In vierde E was het opnieuw business as usual. Zowel Wechelderzande als Grobbendonk wonnen hun wedstrijd overtuigend. Leider Grobbendonk won tegen Halle met 5-0, Wechelderzande ging op HIH Turnhout winnen met 0-3, zodat het verschil vier punten blijft. Grobbendonk-trainer Tommy Van Brandt zag zijn ploeg ook de periodetitel pakken, maar was daar niet mee bezig. “Ik wist het eigenlijk voor de wedstrijd zelfs niet, dus veel belang hechtten we daar niet aan. Ook de spelers waren er niet mee bezig. Wij wilden gewoon de wedstrijd winnen en deden dat ook heel overtuigend. Ook Wechelderzande won opnieuw dus het klassement verandert niet. Dat het een tweestrijd tussen ons gaat worden, is al lang duidelijk.Zowel wij als Wechelderzande laten voorlopig niks liggen, het zal dus een lange strijd worden. We moeten nog wel tegen elkaar, dat kan de beslissende wedstrijd worden. Maar belangrijk is dan vooral om voordien niks te laten liggen.”

In vierde F kon Houtvenne B al voor de derde week op rij niet winnen. Het bleef nu steken op een gelijkspel tegen Bouwel, terwijl Rauw de topper op Tongerlo won met liefst 1-6, zodat het nu volgt op amper vier punten van de leider. De spanning lijkt dus teruggekeerd in deze reeks.   Onderaan boekte Ranst B zijn eerste zege, het won op Wiekevorst met 1-2.