"Wij willen doorstoten"

 

Vorige week zorgde Mariekerke-Branst voor de verrassing door tweedeklasser Oostkamp op eigen veld met de strafschoppen uit te schakelen. Nu wacht met de komst van derdeklasser Wellen opnieuw een zware brok. Maar trainer Raf Joosten is duidelijk. “Wij willen doorstoten.”

“Vorige week was natuurlijk een superverrassing”, begint Joosten. “We hebben negentig minuten achter de bal moeten hollen en konden rekenen op een superkeeper. Maar het is niet altijd de beste ploeg die wint.We wisten dat we veel achter de bal zouden moeten lopen, maar als we de bal hadden, kwamen we er gevaarlijk uit. We hadden met wat geluk zelfs 0-2 kunnen voorstaan, want we troffen ook nog eens de paal. Dit weekend treffen we met Wellen ook een ploeg die in nationale speelt, maar waarover we weinig weten. Maar we gaan spelen om te winnen, ik aanzie die bekermatchen niet als oefenmatchen, ze staan bij mij op zich, ik wil zo ver mogelijk meegaan in de beker.”

Uitkijken naar Lokeren of Bergen

 

De voorbereiding op deze bekermatch is wel een beetje speciaal. “Momenteel (vrijdag,nvdr) zitten we nog op stage. Zaterdagavond keren we terug, ik weet niet of dat een voor- of nadeel is.Het gaat zondag ook 35 graden zijn, het wordt sowieso geen makkelijke match. Maar we weten wat er tegenover staat. Als we winnen mogen we thuis spelen tegen ofwel Lokeren-Temse of Bergen. Dat zijn wel matchen waar mijn spelers naar uitkijken.” Door het goede parcours van Mariekerke-Branst in de Beker van België worden hun matchen in de Beker van Antwerpen op woensdagavond gepland. “Dat komt er dan ook nog bij (lacht). Woensdagavond mogen we naar Brasschaat, dat is een serieuze verplaatsing. Maar dat hebben we ervoor over. Hopelijk kunnen we nu zondag onze fans, die er de vorige keren niet bij waren op die verre verplaatsingen, iets geven.”