In vierde A werpt Didier Meltens, trainer van Lippelo, een blik op de reeks. “Vorig seizoen was het simpel, dan heerste Kalfort-Puursica. Reet was toen de ploeg die het langst heeft aangeklampt, dus dat wordt dit seizoen een van de te kloppen ploegen. In onze openingsmatch speelden we 0-0, dat was toch een beetje ontgoochelend wast we kregen de beste kansen. Maar uiteindelijk is een punt op Reet niet slecht. Verder verwacht ik ook veel van Rupel-Boom B. Die hebben veel jonge ex-spelers die naar provincialers waren getrokken, teruggehaald. Di vullen ze dan aan met eigen jeugdspelers, dat is een kwalitatief goede kern. Zelf mikken we toch op de eindronde. Vorig seizoen hebben we die ook gehaald, nu zouden we graag meer dan een ronde meegaan. En als je meespeelt voor de eindronde, doe je automatisch ook mee voor de titel. Ik verwacht ook nog veel van Schelle B, Tisselt B en Blaasveld. Oppuurs B doet het nu ook goed maar dat is ook niet heel verrassend met een eerste elftal in tweede. In elk geval liggen de ploegen qua niveau nu dichter bij elkaar.”

In vierde B werd er ook vorig weekend weer veel gescoord. Bij de top-zes staan de ploegen die verwacht werden, alleen Oxaco is misschien een verrassing. Verder valt op dat er nog zes ploegen zijn met nul punten, nog een duidelijk bewijs dat het een reeks is met twee snelheden. Om de echte waardeverhoudingen in te schatten is ht wachten tot de top-zes ploegen tegen elkaar spelen.

In vierde C  was het opvallendste feit het eerste punt dat Maria-ter-Heide sinds meer dan twee jaar pakte. Heibos zette zijn ambities kracht bij door te winnen tegen Mariaburg en is nu samen met ’s Gravenwezel-Schilde de enige met het maximum der punten. Nog opvallend is het tweede verlies op rij voor Noorse, dat vorig seizoen net naast de titel greep. Nieuwkomer Bucovina bevestigde met het tweede gelijkspel op rij, nu bij Wildert. Ekeren-Donk en Alberta pakten ook hun eerste winst zodat ook zij met vier op zes hun start niet gemist hebben.

In vierde D heersten voor de tweede week op rij de monsterscores. De vier laatste ploegen in de reeks tellen nog nuk punten, hebben samen een doelpunt gescoord en hebben er samen al 48 geïncasseerd. Het wordt dus duidelijk een seizoen met twee snelheden. VC Leest heeft al zeker zijn start niet gemist en is misschien de onverwachte leider, hoewel ook Grasheiden het zeer goed doet. Elzestraat, Muizen en VV Duffel zijn verwachte namen bovenaan. Hombeek, Beerzel en Rijmenam staan iets lager dan verwacht na twee speeldagen.

In vierde E be kijkt trainer Tommy Van Brant van Grobbendonk de stand van zaken. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze reeks niet zo goed ken, vorig seizoen speelden we in een andere reeks. Wat me wel opvalt is dat slechts twee ploegen het maximum hebben. Dessel B had ik bovenaan wel verwacht, met een speler als Kevin Janssens hebben ze en echte topper en ze hebben natuurlijk ook veel jeugdig talent. Verder verwacht ik ook Wechelderzande mee bovenaan. Daartegen openden we de competitie met een 3-3 gelijkspel. Onze eerste helft was heel goed en stonden we verdiend voor en dacht ik dat we gingen winnen, maar in de tweede helft zakten we weg. Tegen Vlimmeren wonnen we wel, we misten onze start dus niet. De vorige twee seizoenen hebben we een mooi parcours afgelegd, dat willen we nu ook doen. Maar wij zijn zeker niet de topfavoriet. We hebben nu wel wat ervaring bij, dus we zijn zeker niet verzwakt. Onze twee volgende wedstrijden zijn tegen Westmalle en Halle, twee ploegen die ook altijd bovenaan meedoen. Na vier speeldagen zullen we wel weten waar we staan.”

In vierde F zijn er nog vijf ploegen met het maximum. Met Olen, Immer Oost, Houtvenne B en Zammel zijn het de verwachte namen. Alleen Wiekvorst is een aangename verrassing dat met zijn jeugdig elftal sterk voor de dag komt in  het seizoenbegin. Heultje presteert dan weer wat onder de verwachtingen en ook het gedegradeerde Bouwel pakte met een op zes minder dan verwacht. Voor de rest is deze reeks duidelijk degene waarin het minste gescoord wordt in vierde. Deze speeldag werd er slechts negentien keer gescoord terwijl het in de andere reeksen varieerde van 32 tot 48 doelpunten. Hopelijk is dit voor vierde F de voorbode van een spannend seizoen.