In vierde A behoudt Oppuurs B zijn maximum na een nipte 2-1 winst tegen Heindonk. Achtervolgers Rupel-Boom B en Schelle b bleven steken op een gelijkspel zodat de leider nu al zes punten voorsprong heeft op Tisselt B dat bij rode lantaarn Rumst geen problemen kende en met 0-8 won. Lippelo staat nu vierde na de 3-2 zege tegen Hoboken B.

In vierde B kon in de top vijf alleen Hove niet winnen. Het bleef steken op een 4-4 tegen Los Incas. Leider Mortsel was vrij door het algemeen forfait van Ternesse B, Turk Sport won met forfait tegen Zwijndrecht B en Tubantia haalde uit met 14-0 tegen VC Deurne, dat ook al een keer forfait gaf. Weeral geen reclame voor het voetbal in vierde, al zal Tubantia-topschutter Oliver Bitto daar anders over denken, hij zit na zijn zes doelpunten tegen Deurne inmiddels al aan 26 treffers in 8 wedstrijden.

In vierde C werd de wedstrijd van leider Donk op verplaatsing bij Antwerpen-Noord gestaakt aan de rust bij een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg en veel tumult in de slotfase van de eerst ehelft.. Heibos won de topper op ’s Gravenwezel-Schilde B met 0-4. Leider Sint-Job B won nipt op Zandvliet B met 2-3 nadat het een 2-0 achterstand had rechtgezet. Achtervolger Alberta-Schilde klopte Putte met 4-1 en volgt samen met Heibos op twee punten van de leider. “Dat deed deugd”, zegt trainer David Wagemans. “Na de recente twee op negen pakten we nu zes op zes met goed voetbal, dat is zeker een opsteker. We kunnen nu zelfs de periodetitel nog pakken. Leider Sint-Job speelt de derby tegen Brecht en er is ook nog Alberta tegen Donk, dus het zit er met wat geluk nog in. Zelf moeten we tegen Putte. Dat is een beetje ons zwart beest, daar speelden we vorig seizoen twee keer 2-2 tegen. Maar met ons huidig niveau geef ik ons wel een grote kans om te winnen.”

In vierde D won SC Mechelen de topper met 3-4 op leider VV Duffel en komt nu alleen op kop. Het telt een punt voorsprong op Leest dat 2-3 won op Muizen. Grasheide klopte Lint B met 5-2 en herpakte zich na een één op zes. “We speelden een goede partij en wonnen verdiend”, zegt trainer Robin Janssens. “Vooral ons laatste doelpunt was bijzonder. Onze doelman controleerde de bal aan onze zestien en hij besloot het er eens op te wagen. Hij heeft een goede traptechniek en de doelman van Lint speelde ver uit zijn doel. De bal ging over de doelman, raakte de onderkant van de lat en ging binnen. Hij had wel pech dat we net gestopt waren met filmen, want het was echt uitzonderlijk. Deze zege kwam echt op tijd, we blijven nu in de top vijf zitten. We hebben een goede ploeg en zijn ook versterkt tegenover vorig seizoen, de eindronde moet ons doel zijn. Momenteel loopt het goed en er komt ook nog een langdurig geblesseerde terug die een meerwaarde is. Dit weekend wacht de derby in Putte. Dat is weliswaar een B-ploeg, maar voor ons is dat echt een moeilijke wedstrijd. Daarna volgen dan VV Duffel en Hombeek, dan weten we waar we staan. Maar we hebben van niemand schrik, voetballend zijn we goed genoeg.”    

In vierde E klopte Wechelderzande in een zeer spannende topper Halle met 3-2. Halle kwam drie minuten voor tijd op 2-2 maar het was Verhoeven die in de 95e minuut de leider toch nog de zege kon schenken. Hierdoor blijft achtervolger Grobbendonk op twee punten, het verpletterde zelf HIH Turnhout met 7-0. Oelegem blijft knap derde nadat het ging winnen op Beerse B met 0-3.

In vierde F kende leider Houtvenne B geen problemen met Herenthout, het won met 4-1.Achtervolger Zammel verloor met 3-2 op Tongerlo en wordt bijgebeend door Heultje dat nipt won op Alberta met 1-2. In de top vijf leed Olen een verrassende 1-2 nederlaag tegen Wiekevorst. Onderaan pakte Ranst B zijn eerste punt. Het werd 3-3 tegen Bouwel dat zo ook opnieuw uit de top vijf valt. “We hadden deze wedstrijd nooit uit handen mogen geven”, zegt Bouwel-speler Jef Luyten. “We stonden 0-3 voor en dan gaven we twee doelpunten weg, waardoor Ranst moed kreeg. Onze tweede helft was ook minder en op het einde kwam Ranst nog gelijk na een vrije trap. Zeer dom puntenverlies dus en hierdoor lopen de eerste twee weer wat verder uit. Echt slecht draait het niet bij ons, we verloren nog maar een keer. Maar we speelden al wel vier keer gelijk, dat is te veel. Als we daar twee wedstrijden van winnen, tellen we vier punten meer en staan we tweede.  Dit weekend is wel de ideale match om iets recht te zetten, we spelen thuis tegen Houtvenne B, de leider. Iedereen zal bij ons wel gemotiveerd zijn om te laten zien wat we kunnen.”