“Een match met wat meer intensiteit”

Retie stuntte vorige week op het veld van Diest en mag het nu opnemen tegen het West-Vlaamse Deerlijk, ook een eersteprovincialer. Voor trainer Andy Van Kets is de tegenstander een grote onbekende , maar hij hecht ook niet t veel belang aan de bekerwedstrijd. Hij hoopt vooral dat zijn ploeg het goede van vorig seizoen kan bevestigen.

“Deerlijk ken ik helemaal niet en het was toch ook een beetje te gek om hen te gaan scouten”, begint Van Kets.  “Zo’n bekermatch is vooral interessant omdat er met een hogere intensiteit wordt gespeeld. Er hangt iets van af en dan gaat het er al wat feller aan toe. Vorige week hebben wij tegen Diest, dat toch in nationale uitkomt, een heel sterke prestatie geleverd. Zij hadden meer balbezit, maar in de omschakeling toonden we ons zeer sterk. We wonnen dan ook verdiend. Maar ook Deerlijk stuntte tegen Doornik, het is moeilijk om te zeggen wie favoriet is in deze match.” Van Kets kijkt vooral uit naar het nieuwe seizoen.

 

Standvastige eersteprovincialer met eigen principes

 

“De vorige trainer Bart Anné heeft het geweldig gedaan met een promotie en dan een goed seizoen in eerste provinciale. Er rust nu wel wat druk op mijn schouders want iedereen verwacht opnieuw zo’n seizoen. Maar vaak is het tweede seizoen, het seizoen van de bevestiging, moeilijker. Maar ik heb gezien dat mijn groep heel gretig is, ze willen er voor gaan.” Retie heeft ook zijn eigen principes. “De club wil vooral presteren met eigen jongens en jongens uit de buurt. Dat zie je ook aan de transfers. Dat waren er niet veel en de twee spelers die gekomen zijn hebben ook een band met Retie. Dat aspect van de club bevalt me wel, net als de gezellige sfeer. Ik probeer het ook gemoedelijk te houden, daarom voel ik me hier al thuis. Bovendien heeft het bestuur me laten weten dat ze nog liever een reeks afzakken dan grote transfers te doen om mee te kunnen. Gewoon ene standvastige eersteprovincialer worden, dat is het doel.”