In vierde A werd de wedstrijd van leider Oppuurs B tegen Mariekerke-Branst B op vrijdag al uitgesteld. Rupel-Boom B won de topper op Lippelo en komt zo op de tweede plaats op vijf punten van Lippelo B, weliswaar met een wedstrijd meer gespeeld.

In vierde B     verloor leider Mortsel B voor de tweede week op rij. Het ging nu onderuit in de topper op Tubantia met 4-1. Hove dat Oxaco klopte met 3-1 komt nu mee aan de leiding maar het speelde wel een wedstrijd meer dan Mortsel. Hove-trainer Tom Van Aelst is momenteel tevreden met de gang van zaken. “Zeker tegen de toppers doen we het goed. We klopten Schoten, Mortsel en nu ook Oxaco. Jammer dat we tegen de ploegen onderaan zoals VC Deurne en Antwerpen Noord punten kwijt speelden. Maar we spelen dan ook met ene jonge ploeg, soms spelen er negen spelers van eigen jeugd mee. Vorige week maakte een 16-jarige doelman zijn debuut. Als aan die visie van eigen jeugd ook nog resultaten gekoppeld worden, is dat heel leuk als trainer. Dit weekend spelen we tegen Wijnegem en daarna volgen de twee toppers tegen Boechout en Tubantia. Dan zullen we zien waar we staan. Ik denk niet dat we in aanmerking komen om kampioen te spelen, daarvoor kijk ik vooral naar Tubantia en Turk Sport. Voor ons is vooral de eindronde halen de ambitie, dat zou moeten lukken.” Turk Sport was vrij en staat virtueel op kop, want het telt een wedstrijd minder en volgt op slechts een punt van de leider.  Schoten verloor met 2-0 de topper op Boechout, dat nu ook mee de aansluiting met de top behoudt.

In vierde C was er de onwaarschijnlijke 10-1 nederlaag van leider Sint-Job B tegen Alberta, dat nu de leiding overneemt. Heibos dat de andere topper tegen Donk won met 4-3, komt nu mee aan de leiding. Trainer Davy Wagemans was uiteraard ook verbaasd over de zware nederlaag van Sint-Job B. “Ik heb gehoord dat ze veel blessures hadden en ook enkele geschorsten. Bovendien speelde ook hun A-ploeg op hetzelfde moment, dus voor hen zat alles wat tegen. Zelf speelden we een sterke wedstrijd tegen Donk. Bij de rust had de wedstrijd gespeeld moeten zijn, maar bij 3-0 kregen we plots twee doelpunten binnen zodat het no geven spannend werd. Maar onze zeg was verdiend en we staan nu opnieuw mee aan kop. Dit weekend moeten we naar Noorse dat de laatste weken goed draait. Het heeft ook veel geregend en ze voorspellen nog regen, dus het zal zeker op Noorse een zware wedstrijd worden. Alberta wordt onze grootste tegenstander in de titelstrijd, maar ook Antonia B schat ik hoog in.”

In vierde D was leider Leest vrij en de andere kopploegen wonnen. VV Duffel won de topper op Grasheide met 0-2 en SC Mechelen ging winnen op Bonheiden B zodat de Mechelaars mee aan de leiding komen.  Hombeek verloor verrassend op Lint B met 5-3 en Elzestraat boekte een logische 0-4 zege bij Wavria B zodat het ook in de top drie blijft.

In vierde E blijven Grobbendonk en Wechelderzande door de competitie stomen. Grobbendonk klopte Kessel met 3-6, Wechelderzande versloeg HIH Turnhout met 7-1 zodat Grobbendonk met een punt meer aan de leiding blijft voor Wechel dat wel een wedstrijd minder telt. Grobbendonk-trainer Tommy Van Brandt bleef nuchter bij de zege. “We deden wat we moesten doen, niet meer of minder. Ook Wechelderzande vervulde zijn taak. Bovenaan verandert niets. We staan nu wel eerste met een wedstrijd meer, maar veel zegt dat uiteraard niet. Ik denk dat de titelstrijd in de topwedstrijden beslist zal worden.” Halle haalde met 0-6 zwaar uit op Beerse B terwijl Sint-Jozef de derby tegen Zwarte Leeuw B won met 2-0 en het goed blijft doen.

In vierde F won de top vier. Leider Houtvenne B klopte Sint-Dimpna B met 2-1, Heultje ging op Olen winnen met 0-1, Rauw versloeg Laakdal met 0-3 en Tongerlo won op Immer Oost met 0-2.