FC Heikant

“Een goede test op defensief vlak”

 

Heikant schakelde vorige week inde eerste ronde De Kempen B en trekt nu naar Gullegem, dat uitkomt in Tweede klasse. Dat wordt zeker geen hapje, maar trainer Timothy Heylen is blij met deze tegenstander zodat hij kan zien hoe sterk zijn team defensief staat.

“Uiteraard ken ik Gullegem niet echt, maar ik ben hen wel al gaan opzoeken op internet”, begint Heylen. “Vorig seizoen zijn ze achtste geëindigd en hun kern bestaat uit een mix van jong talent en ervaring. Het zal dus een taaie brok worden, maar dat is niet erg. In de voorbereiding hebben we tot hiertoe altijd gespeeld tegen tegenstanders uit lagere afdelingen en hebben we vooral kunnen tonen wat we op offensief vlak waard zijn.Nu wordt het een test op defensief vlak. De hele week hebben we getraind op defensieve automatismen en de omschakeling, hopelijk komt het er zondag al uit.”

Veel kwaliteit

 

Vorig seizoen degradeerde Heikant uit Derde Klasse, maar het bleef niet bij de pakken zitten. “We hebben heel veel kwaliteit binnengehaald”, zegt Heylen. “Aanvallend hebben we echt heel veel voetballend vermogen en snelheid, dat viel de vorige matchen al op. We moeten ons dan ook niet wegsteken en zeggen dat we mikken op het behoud. Neen, ik zie ons wel meedraaien in de strijd om de top vijf.Met Wezel en Geel zijn de ploegen met het grootste budget weg, alleen Berg en Dal steekt er op dat vlak nog wat boven uit. Maar ook Ternesse, Kontich en  Retie schat ik hoog in. Zelf zijn we met de terugkeer van Kamiel Van Hoogten vooraan versterkt. Bovendien hebben we de 39-jarige Augusto Da Silva kunnen strikken. Ondanks zijn leeftijd is hij nog bepalend op het veld. Met zijn verleden bij Antwerp, Union en Capellen weet hij hoe het spelletje gespeeld wordt. Ik kijk in elk geval uit naar het nieuwe seizoen.”