Sven Verschoren (Berlaar)

Philippe Van Perck (VC Leest

 

“Een strijd tussen een zestal ploegen”

 

 

In vierde provinciale D lijkt  het voor de bovenste plaatsen een strijd te worden tussen een achttal ploegen. Rita Berlar, dat vorig seizoen net de eindronde miste, lijkt mee te gaan doen in deze strijd. Nieuwkomer VC Leest wil het eerder kalm aan doen.

Trainer Philippe Van Perck van VC Leest is heel bescheiden over de ambities. “We zijn  een volledig nieuwe ploeg, mijn belangrijkste taak bestaat erin om iedereen op dezelfde lijn te krijgen. Dat is natuurlijk niet zo eenvoudig. Op training zie ik veel intensiteit, maar tijdens de matchen komt dat er nog niet altijd uit. Daarom zal dit voor ons een seizoen worden met vallen en opstaan, zonder hoge ambities. Omdat ik uit het Brabantse kom, heb ik ook weinig zicht op de sterkte van de reeks.”

 

“We moeten ons kunnen mengen”

 

Bij Berlaar is trainer Sven Verschoren wel ambitieus. “Ik had vorig seizoen al een goede groep. Die hebben we kunnen behouden en nog wat kunnen versterken, dus we willen ook meedoen voor de eindrondeplaatsen. Onze voorbereiding verliep niet echt super met ene groot aantal afwezigen. Het voordeel is dat de meeste spelers het systeem al kennen, maar er mogen er toch niet te veel meer geblesseerd uitvallen.

Als sterkste tegenstanders zie ik zeker het gedegradeerde Beerzel en ook Peulis en Grasheide zijn versterkt. Uit het Mechelse schat ik SC Mechelen en Hombeek hoog in. Je ziet, het zal een strijd worden tussen een zestal ploegen en hopelijk kunnen we ons daarin mengen.”