In vierde A blijft Oppuurs B als een sneltrein door de competitie walsen. Het won nu ook zijn tiende partij op rij en door de nederlagen van achtervolgers Tisselt B en Schelle B telt het nu al zeven punten voorsprong op dichtste achtervolger Lippelo.  Oppuurs B -trainer Jorno Kerremans houdt wel de voeten op de grond. “Uiteraard zijn we tevreden met onze start, 30 op 30 is geweldig. Maar we beseffen ook wel dat we nog niet de sterkste ploegen hebben getroffen. Voor het seizoen was onze ambitie om tussen de 30 en 35 punten te halen en mikten we op de achtste plaats. Die ambitie hebben we nu al wat bijgesteld. Vorig seizoen speelden we kampioen en toe rees het idee om met een B-ploeg in vierde starten. Dat loopt goed, sinds 17 oktober 2022 hebben we geen enkele match puntenverlies geleden, we wonnen al onze wedstrijden. Dat is een mooie reeks die we nog even willen  aanhouden. Binnenkort komen de sterkere tegenstanders eraan, alles wat we nu hebben gehaald is bonus. Deze ploeg is opgericht om zoveel mogelijk spelers van onder de kerktoren de kans te geven bij Oppuurs te spelen. Sommige jongens hebben een opleiding ergens anders gekregen en spelen nu bij ons. Ook van de A-ploeg doen er soms mee met ons, we beschouwen A- en B-ploeg als een grote seniorsgroep. De groepsgeest is belangrijk, na de donderdagtraining is het wel de bedoeling dat je in de kantine komt. Spelers die dat niet doen zullen zich niet goed voelen bij ons. “

In vierde B leed Mortsel na een thriller zijn eerste nederlaag tegen Hove met 4-5. Schoten klopte Tubantia in de topper met 3-0 en Turk Sport ging winnen op VC Deurne met 2-3 zodat de eerste zes, met ook nog Boechout, op amper vier punten van elkaar staan.

In vierde C verloor Ekeren-Donk de topper tegen Alberta Schilde met 1-2. Leider Sint-Job B won net als de achtervolgers Heibos en Antonia B en behoudt zo een voorsprong van twee punten op Alberta en Heibos. Onderaan is Noorse bezig aan een remonte, het pakte negen op negen en staat nu elfde met tien punten.

In vierde D pakte Leest de winst tegen Kontich en komt zo aan de leiding omdat SC Mechelen vrij was en met een wedstrijd minder nu twee punten minder telt. VV Duffel zit in een dipje want het kon opnieuw niet winnen en bleef steken op een 0-0 gelijkspel Beerzel. VV Duffel speelt deze week wel de stopgezette wedstrijd tegen Hombeek opnieuw. Elzestraat en Grasheide wonnen ook zodat het bovenaan met zes ploegen op zeven punten heel spannend blijft. Mechelen-trainer Yves De Wit is tot hiertoe tevreden over het seizoen. “Na een mindere start voetballen we nu goed en halen ook mooie resultaten. Een paar weken geleden wonnen we op VV duffel met 3-4 na een geweldige eerste helft. Het stond toen 1-3, het had makkelijk 1-5 kunnen zijn.Onze ambitie was om mee te draaien in de top-vijf en dat moet lukken. Het is de bedoeling om toch zo snel mogelijk naar derde te gaan want  met al die B-ploegen blijft het toch raar. Je weet nooit of ze plots spelers uit het A-team laten opdraven en dat scheelt altijd een serieuze slok op de borrel. Nu staan we eerste maar ik denk dat er een ploeg of vijf mee gaan doen. Hombeek is een ploeg die goed bezig is en ook Elzestraat pakt zijn punten. VV Duffel heeft nu enkele wedstrijden verloren maar zal wel terugkeren. Ik vind het ook raar dat ze de wedstrijd op Hombeek helemaal mogen herspelen. Daar stond het bij de rust 3-1 voor Hombeek toen de match wegens een zware blessure werd stilgelegd, ze wordt donderdag helemaal herspeeld. Leest had ik wel bovenaan verwacht, ze hebben goed ingekocht en hebben ambitie. Grasheide is een beetje ene verrassing bovenaan, maar ze hebben ene goede thuisreputatie. Muizen en Beerzel vallen momenteel wat tegen, maar dat kan nog veranderen.”

In vierde E speelde Grobbendonk haasje over met Wechelderzande aan de kop van het klassement. Koploper Wechelderzande zag zijn wedstrijd uitgesteld op Oelegem en Grobbendonk won nipt met 3-2 tegen Meerle, zodat het nu aan de leiding komt met een punt meer en een wedstrijd meer gespeeld. Achtervolger Sint-Jozef verloor op Westmalle met 2-1 en ook Halle bleef steken op ene 2-2 gelijkspel tegen Kessel. Grobbendonk-trainer Tommy Van Brandt relativeert de leidersplaats. “Wechelderzande heeft een match minder, dus virtueel staan zij op kop. Maar het klopt dat ze de inhaalmatch op Oelegem nog moeten winnen, misschien is dat een mentaal voordeel voor ons. Onze wedstrijd tegen Meerle begon goed met ene snelle 2-0 voorsprong. Maar net voor rust scoorde Meerle de 2-1 en na een hoekschop begin tweede helft werd het zelfs 2-2. Niet dat de schrik ons om het hart sloeg, maar dan wordt het natuurlijk opnieuw werken. Meerle was vooral een fysiek sterke ploeg die veel met hoge ballen werkte. Helemaal op het einde konden we de winnende treffer scoren, dat zorgde wel voor een ontlading. Zondag moeten we naar Kessel, dat ons zondag ene dienst bewees door gelijk te spelen tegen Halle. Maar we moeten gewoon ons eigen ding doen,w e hebben kwaliteit genoeg. We scoorden inmiddels al 44 keer en dat zonder een echte topschutter. De spelers moeten zich gewoon elke week kunnen opladen en dan gaan we tot het einde meespelen.”

In vierde F verloor van de top zes alleen Zammel, het leed een 0-1 nederlaag tegen Olen. Leider Houtvenne B won nipt op Bouwel met 1-2 zodat het met 28 op 30 aan de leiding blijft met zes punten voorsprong op Heultje dat Laakdal met 3-1 versloeg.