Opvallend deze speeldag was dat in alle zes de reeksen minstens een van de topploegen het liet afweten en in sommige reeksen zelfs meerdere. Dot zorgde er in een paar reeksen voor dat er ploegen afhaakten in de titelstrijd, in andere reeksen werd de titelstrijd juist spannender.

In vierde A liet leider Oppuurs geen steek vallen, het won met 4-1 tegen Hemiksem B en behoudt een voorsprong van 9 punten op Tisselt B dat Aartselaar b met 3-1 klopte. De andere achtervolger Rupel-boom B ziet zijn titelkansen serieus slinken na het verlies tegen Reet met 1-2. Rupel-boom volgt nu al op 12 twaalf punten van Oppuurs. Reet doet door deze zege ene goede zaak in de strijd om de eindronde, zeker omdat Lippelo verassend twee punten liet liggen na een scoreloos gelijkspel tegen staartploeg Hingene.

In vierde B blijft Turk Sport aan de leiding na een 0-6 zege bij Los Incas. Hier was het ook eerste achtervolger Boechout dat verloor, het moest na een spektakelwedstrijd met 5-4 de duimen leggen in Hove. Schoten wordt nu tweede na 1-3 winst op Warriors. Het volgt met twee wedstrijden meer gespeeld op twee punten van Turk Sport, Boechout is derde op vier punten maar heeft ook een wedstrijd meer gespeeld dan de leider. Door de zege tegen Boechout doet Hove ook nog altijd volop mee inde strijd voor de eindronde. Hove-trainer Tom Van Aelst kon na de derbyzege lachen. “Het was een derby zoals die hoort te zijn. Veel volk langs de kant, discutabele scheidsrechterlijke beslissingen en een spectaculair scoreverloop. Toen we 4-2 voor kwamen dacht ik dat het binnen was, maar dan kregen ze een strafschop en werd het 4-3. Wij vielen dan met tien en in blessuretijd kregen zij nog een strafschop. Toen dacht ik dat we tevreden moesten zijn met ene gelijkspel. Maar een zestienjarige invaller besliste in de laatste seconde de wedstrijd toch nog in ons voordeel. Zo doen we nog altijd mee voor de eindronde, dat zou ene mooie bekroning zijn voor mijn jonge groep. Dit weekend treffenw e Tubantia, opnieuw ene topper. Maar als we met dezelfde gedrevenheid spelen zie ik ons nog veel punten halen.”  

In vierde C had leider Heibos geen problemen met Bucovina, het won met 7-0. Alberta liet niet helemaal onverwacht een steekje vallen op Wildert, vierde in de stand, waar het 2-2 gelijk speelde. Heibos telt nu vier punten voorsprong op Alberta en zeven op Antonia b dat 1-2 won op Zandvliet B. Voor de eindronde deed Donk een slechte zaak door met 2-5 te verliezen tegen Sint-Lenaarts B.

In vierde D is de spanning helemaal terug na verlies van leider Elzestraat op Hombeek met 3-1. Ook achtervolger SC Mechelen verloor op het veld van Kontich B zodat Leest, dat 0-3 won op Putte B, nu de nieuwe leider is. Het telt een punt voorsprong op Elzestraat en Grasheide, dat 1-3 won op Rijmenam. Mechelen en VV Duffel volgen met een wedstrijd meer gespeeld op vier punten van de leider. Spannend blijft het daar wel.

In vierde E moet Wechelderzande tijdelijk afhaken in de tweestrijd met Grobbendonk. Het verloor de als moeilijk voorspelde wedstrijd op Meerle met 4-3 terwijl Grobbendonk geen punten liet liggen in de topper op Zwarte Leeuw B, het won met 1-3. Hierdoor telt het nu zeven punten voorsprong op Wechelderzande. De leider was de enige ploeg uit de top vier die won want ook de derde in de stand, Sint-Jozef, liet ene serieuze steek vallen. Het verloor met 6-21 op Dessel B dat zich zo ook mengt in de strijd om de eindrondetickets. Grobbendonk-trainer Tommy Van Brandt zag het met plezier gebeuren. “We wisten dat Wechelderzande voor ene moeilijke opdracht stond, Meerle is een stevige ploeg waar wij het de eerste helft ook lastig hadden.We hadden gehoopt op puntenverlies, als dat dan ook uit komt, is dat mooi meegenomen. Zelf wonnen we ook niet zonder moeite op Zwarte Leeuw B, een van de beter voetballende ploegen van de reeks De eerste helft kwamen we misschien onverdiend op voorsprong, de tweede helft hebben we het dan afgemaakt op ervaring. Nu we een voorsprong hebben van zeven punten, zou het niet meer mogen mislopen We spelen nog tegen Wechelderzande en Sint-Jozef, maar we kunnen ons nu ook puntenverlies permitteren. Maar daar moeten we niet vanuit gaan. Als we gewoon ons spel spelen, kunnen we iedereen aan en door deze voorsprong kunnen we nu ook geruster spelen. Ik zie het nu wel goed komen.”.

Ook in vierde F kon de top drie niet winnen, zodat het ook daar heel spannend wordt. Leider Houtvenne B won slechts een van zijn laatste vijf wedstrijden en speelde ook nu gelijk, 2-2 op het veld van Olen United, zesde in de stand. Achtervolger Rauw kon hier niet van profiteren, het speelde 1-1 tegen Heultje. Tongerlo, tot de vorige speeldag derde in de stand, deed nog slechter en verloor met 3-2 op Herenthout. Er was een ploeg die van al dat puntenverlies kon profiteren en dat is Zammel. Het won 0-6 op Laakdal en volgt nu op zes punten van de leider. Houtvenne-trainer David Brocken zag zijn ploeg ene goede wedstrijd spelen. “We speelden echt sterk maar als je niet scoort, blijft het lang spannend. We kwamen dan ook nog op achterstand maar gelukkig maakten we in de slotminuut meer dan verdiend gelijk. De laatste weken spelen we opnieuw zoals het moet, alleen spelen we te veel gelijk. Dat komt omdat we geen killer hebben. Voor het seizoen was de ambitie een eindrondeplaats, nu mikken we op de titel. De andere favorieten verspeelden ook punten, dus alles blijft hetzelfde. We hebben in principe een niet zo moeilijk programma, we moeten in de resterende matchen alleen nog tegen Zammel uit de top vijf. Maar ook de ploegen onderaan zullen gemotiveerd zijn tegen ons, maar in  principe hebben we alles in eigen hand.”