In vierde A lijkt de top vijf zich al afgescheiden te hebben van de rest. Oppuurs B heeft nog altijd als enige het maximum, Schelle B, Rupel-Boom B , Tisselt B en Lippelo volgen op kleine afstand.Zeker Lippelo boekte vorig weekend een goed resultaat, het klopte Tisselt B met 5-3 , het eerste puntenverlies voor Tisselt B. Lippelo-trainer Didier Meltens was tevreden met die zege. “We kwamen snel voor, maar toen draaide Tisselt het om naar een 1-3 voorsprong voor hen. We toonden ons echter veerkrachtig en konden het tij nog doen keren. We staan nu mooi in de top vijf en ik hoop dat we daar gaan blijven. Er is nu een beetje afscheiding, hoewel ik denk dat Reet nog wel terug komt. Oppuurs B is echt een versterking voor deze reeks, die veel sterker is dan vorig seizoen. Als trainer is dat ook interessanter, de uitdaging is veel groter. 1Mt nieuwjaar maak ik een eerste evaluatie. Met als die B-ploegen is het natuurlijk ook afwachten hoe die evolueren, want soms worden er daar spelers doorgeschoven naar de A-kern of omgekeerd.”

In vierde B staat Mortsel B alleen aan de leiding. Het won met 2-1 tegen Oxaco en zag in de topper leider Schoten met 2-1 onderuit gaan tegen Turk Sport. Ook Hove herpakte zich na een nul op zes en heeft inmiddels al het onwaarschijnlijke doelsaldo van 25-6 .

In vierde C verloor Heibos zijn maximum na een verrassende 4-1 nederlaag tegen Wildert. Ekern-Donk en Sint-Job B lieten geen steek vallen staan gezamenlijk aan de leiding, maar net zoals vorig seizoen lijkt dit een reeks waarin niets voorspelbaar is. De eerste acht staan amper vijf punten uit elkaar, dus dat belooft opnieuw een spannend seizoen. Opvallend blijft wel dat vice-kampioen Noorse laatste staat zonder zege en met amper een punt.

In vierde D blijft er nog een leider over met het maximum. VV Duffel won ook de derby tegen FC Duffel B met 5-0 en zag medeleider Leest met 5-4 verliezen op SC Mechelen. Dit weekend staat de topper tussen beide elftallen op het programma.Leest-trainer Philippe Van Perck kijkt ernaar uit. “De eerste vier wedstrijden wonnen we, maar tegen SC Mechelen verloren we zondag met 5-4.Mechelen was de betere ploeg maar als je vier keer scoort op verplaatsing moet je minstens een punt pakken. Het had te maken met een gebrek aan concentratie op het eind. Daarom komt de match tegen Duffel als geroepen, ideaal om ons te herpakken en dat heb ik ook tegen de spelers gezegd. W mikken op de top vijf en de eindronde, voor de titel gaan we net te kort komen denk ik. Tegenover vorig seizoen is er met Williams en De Wit ervaring en voetballend vermogen bijgekomen en is de kern verbreed, vorig seizoen was het soms krabben om aan een god elftal te geraken. Ik ben een tevreden trainer, het plezier spat er op training af en ook de nieuwe accommodatie is super.” Grasheide en Elzestraat hielden elkaar in de toper in evenwicht met 0-0 en onderaan boekte Putte B en verrassende derbyzege op het veld van Beerzel met 2-3.

In vierde E blijven Groobendonk en Wechelderzande winnen en ook het verrassende Sint-Jozef haakt niet af, net zoals Oelegem. Ook hier staat met Westmalle een ploeg die het vorig seizoen eindronde speelde onderaan met nul punten. Ook Kessel presteert onder de verwachtingen, aldus trainer Tim Van den Eeden. “Ik vind wel dat we in een heel sterke reeks staan met slechts een viertal B-ploegen en dan nog van ploegen die in hogere reeksen uitkomen, Grobbendonk en Wechelderzande zijn voor mij de grote favorieten. Dit weekend moten we tegen Zwarte Leeuw, dat is een jonge ploeg met veel talent, dat wordt opnieuw niet makkelijk. Vorige zondag verloren w met 1-2 tegen Oelegem, die vierde staan, maar die nederlaag had niet gemoeten, ton kenden we wat pech.Tot hiertoe rolt de bal ook niet echt voor ons en we hebben ook een aantal afwezigen. Sommige spelers die we als versterking aantrokken zijn om verschillende redenen al gestopt, dat is wel een streep door de rekening. Voor het seizoen was onze ambitie zonde de zesde plaats te eindigen, dat is nog niet helemaal onmogelijk. Maar dan moeten de geblesseerden zo snel terug komen. Momenteel sikken we ook nog te makkelijk doelpunten, maar ik heb hoop dat alles nog goed komt.”

In vierde F verloor Zammel zijn maximum na een 1-3 nederlaag tegen Heultje. Olen en Houtvenne B pakten de leidersplaats over. Na een mindere start komt Bouwel na een negen op negen ook opzetten. Het jonge Wiekevorst is na zijn voortvarende start wat teruggezakt maar met zeven op vijftien staat het mooi in de middenmoot. Herenthout, voor het seizoen getipt als een van de te kloppen ploegen, verloor voor de vierde wek op rij en mag spreken van een teleurstellende start.