In vierde A is het opvallend at er in de top-vijf liefst vier B-ploegen staan, alleen Lippelo is de vreemde eend in de bijt. Maar voor trainer Francis Van Rompa is dit niet echt een verrassing. “Zoals het klassement er nu bijstaat, dat had ik wel verwacht. Ik schat Rupel-Boom B, Tisselt B en Oppuurs B hoog in. Ze  hebben goede jeugd en de A-ploegen spelen ook hoog, dus het niveau van de spelers die net afvallen is navenant. Maar het gegeven van de B-ploegen blijft speciaal. Soms kan een B-ploeg de ene week met 6-0 winnen en de week erna met 6-0 de boot ingaan. Als j dan gaat kijken, zie je dat dit twee totaal verschillende ploegen waren. Lippelo wordt volgens mij de belangrijkste belager van de B-elftallen, die doen het elk seizoen goed. £In Reet geloof ik minder. Die hebben vorig seizoen zeer goed gespeeld, maar daar zijn enkele sterkhouders weg, dat wordt moeilijk voor hen. Bij ons is het zoals steeds een komen en gaan. Er zijn een achttal spelers vertrokken en in vierde is het niet makkelijk om waardige vervangers te vinden. Het duurt ook een hele tijd om zoveel nieuwelingen in te passen , zeker omdat in de voorbereiding niet iedereen altijd aanwezig is. Een plaats in de top-acht zou heel goed zijn, maar ik vrees dat het iets minder gaat zijn.” Opvallend in deze reeks is dat de meerderheid van de ploegen (9) B-ploegen zijn en dat er al twee forfaits te noteren vielen, een van Maccabi en een van Hemiksem B dit weekend.  

In vierde B zijn er nog drie ploegen met het maximum van de punten en dat zijn ook de ploegen die op voorhand verwacht werden. Tubantia, Mortsel B en Schoten werden getipt als favorieten en maken die rol tot hiertoe ook waar. Twee andere genoemde favorieten leden eerder verrassend hun eerste nederlaag. Het 0-1 verlies van Turk Sport tegen Boechout was dan nog minder verrassend dan de 5-4 nederlaag van Hove bij Antwerpen-Noord B dat zo zijn eerste punten pakte.

In vierde C hebben alleen s’ Gravenwezel-Schilde B en Heibos nog het maximum. Onderaan staat verrassend het Noorse van  trainer Davy Vercauteren. “Onze start was heel slecht, dat klopt. We hadden wel op meer gehoopt dan een op negen, maar we mogen ook niet vergeten dat er negen basisspelers weg zijn. Na ons goed seizoen vorig jaar zijn er natuurlijk spelers weggeplukt door ander clubs. Dat betekent dat het dit seizoen bouwen is aan een nieuwe ploeg en dat kost tijd. Daarom is het ook moeilijk inschatten hoe hoog we moeten mikken. Voor de titel zie ik het gaan tussen Heibos, Donk en Alberta dat zijn de beste ploegen.  Ook Sint-Job B zie ik meestrijden voor een plaats in de eindronde. Verder verbaast Maria-ter-Heide mij, ze hebben nu al vier punten dat had ik niet verwacht.Ook nieuwkomer Bucovina doet het niet slecht. Zelf mogen we nog niet in paniek schieten, na acht matchen kunnen we een eerste balans opmaken.”

In vierde D blijven de B-ploegen het kanonnenvlees voor de andere ploegen, uitgezonderd Kontich B. In zes wedstrijden werd er van deze B-ploegen een doelpuntenverhouding van 5-36 genoteerd en pakte alleen Lint B n punt. Na drie speeldagen pakten de zes B-ploegen drie punten en slikten ze samen al 99 doelpunten en dat weegt niet op tegen de amper 12 keer dat ze zelf al scoorden.  In deze reeks wordt er duidelijk aan twee snelheden gevoetbald. Bovenaan doen Grasheiden en Leest het verassend goed, voor VV Duffel is het na twee degradaties op rij niet echt een verassing dat z mee aan kop staan. Het belooft in elke geval een spannende titelstrijd te worden met ook nog Hombeek en Muizen die hun start niet gemist hebben.

In vierde E blijft Oelegem verrassend op kop met het maximum van de punten. Grobbendonk, dat steevast tot de favorieten behoort in vierde, heeft met zeven op negen zijn start ook niet gemist. Wechelderzande en Halle, ook bij de favorieten genoemd, doen hun nam ook eer aan. Verassend is dat Westmalle, vorig seizoen nog goed voor de eindronde, helemaal onderaan staat met nul punten.

In vierde F staan met Olen en Zammel de verwachte namen bovenaan met negen op negen, kort gevolgd door Immer Oost en Houtvenne B, wat ook niet echt een verassing is. Wiekevorst, goed gestart met zes op zes, leed een nipte 1-0 nederlaag in Tongerlo en moet zo de leiders laten gaan.  Bouwel pakte zijn eerste zege in de derby tegen Herenthout het won met 1-0. Ancien Jef Luyten was blij met de zege. “Het was nodig na onze een op zes tegen Rauw en Zammel. Ik vond onze zege ook verdiend , we waren voetballend beter en kregen ook de meeste kansen. Maar op het einde trof Herenthout de lat, het had dus ook nog een gelijkspel kunnen zijn. Maar wat het meest opviel in deze wedstrijd, was de grote opkomst, er waren liefst 350 betalenden. Vorig seizoen speelde ik nog bij Nijlen in derde amateur maar tot hiertoe valt het niveau in vierde mee, alleen ligt de intensiteit lager. Onze ambitie is toch mikken op de top-vijf. Ik ken de reeks uiteraard niet zo goed maar ik heb gehoord dat Houtvenne B wel een goede ploeg zou hebben.”