In vierde A werd Rupel-Boom B getipt als de favoriet en ook Blaasveld werd hoog in geschat. Op de openingsspeeldag blikte Rupel-Boom B Blaasveld met 4-0 in. Twee andere ploegen die we bovenaan verwachten, Lippelo en Reet, speelden 0-0 gelijk. Het nieuw begonnen Oppuurs B pakte meteen uit met een 0-6 zege bij Hemiksem B. De andere wedstrijden eindigden op ene gelijkspel of nipte uitslag zodat het in deze reeks spannender gaat worden dan vorig seizoen.

 

In vierde B pakte Hove op de eerste speeldag al zwaar uit door met 0-6 te winnen op City Pirates B. “Ik weet dat we als favoriet getipt worden omdat we gedegradeerd zijn uit derde”, begint trainer Tom Van Aelst. “Maar dat wil ik wel nuanceren. Uiteraard willen we graag opnieuw naar derde, maar er zit geen druk op. We hebben onze ploeg serieus verjongd, we willen onze beloften kansen geven. Onze eerste match hebben we het goed gedaan. De eerste twintig minuten gingen gelijk op, daarna zijn we hun fouten gaan afstraffen. Dan zie je dat onze jeugdspelers die vorig seizoen minuten gemaakt hebben in derde, nu al serieuze stappen gezet hebben. Maar ik denk dat de grote favorieten toch wel Tubantia, Turk Sport en Schoten zijn. Zij hebben zich het best versterkt. Tubantia heeft bijna heleaal l Tor Deurne overgenomen, dus die hebben ervaring genoeg. Wij nemen het nu op tegen Tor Deurne B, het is bij dei B-ploegen altijd afwachten wie er aan de aftrap staat.” Trainer David Hilverson van Mortsel B is het zo goed als eens met zijn collega. “Vorig seizoen haalden we met onze jonge garde de eindronde, dat is nu ook ons doel. Warriors was een nieuwe ploeg en moet zich waarschijnlijk nog wat aanpassen aan vierde, we wonnen vrij makkelijk met 0-3. Alleen het verlies van Boechout tegen Tor- Deurne B verraste me een beetje.”

 

Trainer David Wagemans zag in vierde C zijn ploeg Heibos een goede start nemen op het veld van Maria-ter-Heide. “Vorig seizoen haalde Maria-ter-Heide geen enkel punt en nu was er eigenlijk weinig verbetering. De wedstrijd verliep ook heel agressief, een speler van hen werd uitgesloten maar bij die fase werd ene speler van mij wel zwaar geblesseerd. Het enige positieve aan die wedstrijd waren voor ons de drie punten. In de breedte zijn we sterker geworden en willen meedoen voor de top drie want we willen zo snel mogelijk weg uit vierde. Alberta en Donk waren voor het seizoen bij mij de grote favorieten maar die lieten allebei al punten liggen. Donk speelde gelijk tegen Antonia B. Bij B-ploegen weet je natuurlijk nooit wie er aan de aftrap gaat staan. Alberta kwam ook niet verder dan een geloijkspel tegen de nieuwe Roemeens ploeg Bucovina. Technisch zijn die wel sterk, maar ze moeten zich nog wel aanpassen aan het tempo in deze reeks. Noorse deed vorig seizoen lang mee voor de titel, maar zag enkele sterkhouders verdwijnen. Hun 6-4 nederlaag bij Mariaburg B verbaasde me nog wel een beetje, maar ik benieuwd of ze nog zo sterk zijn als vorig seizoen.”

 

In vierde D is het duidelijk dat het een reeks met twee snelheden gaat zijn. Vijf wedstrijden met een verschil van vier doelpunten of meer, dat is best opvallend. .Bon,heiden B, Putte B, Katelijne B en SC Duffel B zullen geen hoofdrol gaan spelen in deze reeks, dat lijkt wel duidelijk. Verrassend was wel de zege van Grasheide tegen Beerzel, toch een van de titelfavorieten . Verder viel ook het gelijkspel van Rijimenam, toch een degradant uit derde, op tegen Lint B. NA een speeldag is het nog niet echt duidelijk wie de te kloppen ploeg zal zijn, maar veel monsterscores lijken in deze reeks wel een feit te worden.

 

In vierde E was er slechts een wedstrijd met een doelpuntenverschil van meer dan een doelpunt. Dosko klopte HIH Turnhout met 4-1. Deze twee ploegen bengelden vorig seizoen onderaan, voor Dosko in elk geval al een opsteker aan het begin van het seizoen. In de openingstopper hielden Grobbendonk en Wechelderzande elkaar in evenwicht . De B-ploegen in deze reeks lijken geen kanonnenvlees te gaan worden. Dessel B klopte Westmalle, Lentezon B klopte Pulderbos, D eKempen B speelde gelijk tegen Halle, alleen Zwarte Leeuw B verloor nipt met 1-2 tegen Oelegem. Maar in deze reeks lijken er toch een heel pak ploegen aan elkaar gewaagd.

 

In vierde F volgt bij Wiekevorst volgt bestuurslid Luc Indekeu al vele jaren de club en heeft dus ook een goede kijk op het voetbal in 4D.   “De eerste speeldag kwamen we uit thuis tegen Vorst, vorig jaar nog in derde provinciale. We wisten niet goed wat we moesten verwachten maar na drie minuten kwamen we op voorsprong en na een half uur pakte onze doelman, Yentl Vermeulen, eerst uit met een geweldige redding met de voet en daarna stopte hij een strafschop. We gaven bijzonder weinig kansen weg en op het einde konden we nog twee keer scoren en wonnen we verdiend. Enkele jaren geleden zijn we van aanpak veranderd en gaan we voluit voor eigen jeugd. Zondag stonden er maar liefst negen jeugdproducten in de basis. Alles spelers waren ook vorig seizoen al actief bij onze club.” Indekeu waren ook enkele uitslagen opgevallen. “Ik vond  vooral de 1-4 van Zammel tegen Bouwel en de 0-6 van Olen tegen Laakdal opvallend.  Olen is met Ruben Janssens toch één van hun meest bepalende spelers  kwijtgeraakt, maar had ook in de beker ook al goede resultaten neergezet. Zammel speelt de laatste jaren telkens tot op het einde mee voor de titel, maar Bouwel wil ook snel hun verloren plek in derde innemen.. Ook de jonge garde van Houtvenne B bewijst volgens mij dat zij wel eens een belangrijke rol kunnen spelen in de reeks.  Maar toch denk ik dat de favoriet in de reeks Immer Oost is, maar misschien is hun winst in de eerste wedstrijd in Ranst B met 0-6 nog niet echt een waardemeter.