In vierde A won Oppuurs B de topper tegen Tisselt B met 0-2 maar opvallend was vooral de nederlaag van achtervolger Rupel-Boom B met 3-2 tegen Hemiksem B dat zo zijn eerste zege boekte. Schelle B klopte moeizaam Aartselaar B zodat het als tweede nu al op vijf punten van de leider volgt. Onderaan slikte Rumst opnieuw een zware 1-8 nederlaag tegen Blaasveld en het blijft troosteloos laatste met slechts een punt.

In vierde B hield leider Mortsel B schietoefeningen tegen Antwerpen-Noord B, het werd liefst 10-2. Achtervolger Schoten verloor de topper tegen Hove met 1-2. Hove-trainer Tom Van Aelst wou na de nederlaag van de week voordien tegen VC Deurne revanche. “We hadden ons wat aangepast aan de tegenstander omdat we veel te veel doelpunten slikten. Schoten had het meeste balbezit maar was niet efficiënt en wij kwamen op een tegenaanval op voorsprong. Daarna misten zij een strafschop maar ze bleven aanvallen en we hadden het heel lastig. We scoorden dan toch de 0-2, Schoten scoorde vrij snel tegen en zo bleef het spannend tot het einde. Het was zeker niet de mooiste wedstrijd met veel gevechtsvoetbal, maar uiteindelijk moet ik mijn spelers feliciteren. Door deze zege behouden we de aansluiting met de top van het klassement.”  Turk Sport ging met 3-0 onderuit op het veld van Oxaco. Tubantia dat 0-3 won op Wijngem B  staat nu tweede op vier punten van Mortsel B.

In vierde C verloor leider Ekeren-Donk verrassend met 1-2 van Sint-Lenaarts B zodat Sint-Job B na zijn 3-1 zege tegen Wildert nu op kop komt. Alberta volgt na de 0-4 zege op Maria-ter-Heide op twee punten net als Heibos dat Zandvliet B met 5-0 versloeg. Onderaan boekte Noorse zijn eerste zege, het klopte Bucovina met 5-4. Trainer Davy Vercauteren was heel opgelucht. “Ik had voor de wedstrijd gezegd dat we deze match moesten winnen, omdat Bucovina ook een ploeg was die onderaan stond. Maar het liep niet echt zoals het moest en toen het 2-4 stond gaf ik geen cent meer voor onze kansen. Maar dan zakten zij plots in, ik vermoed dat het vooral een conditioneel probleem was. Wij kwamen helemaal opnieuw in de wedstrijd en wonnen uiteindelijk verdiend met 5-4. De ontlading was dan ook heel groot bij deze eerste zege, het heeft langer geduurd dan ik verwacht had. Vorig seizoen verloren we de titel in de slotseconde, maar er vertrokken heel wat spelers. Ik moest bouwen aan een nieuwe ploeg en krijg daar van het bestuur ook wel tijd voor, maar als die eerste zege wegblijft, is dat lastig. Ons spel is niet slecht, alleen hebben we niet echt killers en dat kost ons punten. De tegenstanders spelen ook altijd met het mes tussen de tanden tegen ons omdat we vorig seizoen zo sterk presteerden. Of we na deze zege vertrokken zijn, weet ik niet, ik hoop het. Maar ik vind het nog altijd plezant om trainer te zijn op Noorse en de spelers geven alles wat ze kunnen.”

In vierde D werd de wedstrijd tussen Hombeek en leider VV Duffel bij een 3-1 voorsprong voor de thuisploeg gestaakt. Net voor rust werd bij een botsing een speler van de thuisploeg zwaar geblesseerd en bij het verlaten van het veld verloor hij zelfs het bewustzijn. De ambulance kwam ter plaatse en nam de speler mee naar het ziekenhuis. De spelers waren te aangeslagen om verder te spelen en de tweede helft werd niet meer aangevat. Hierdoor komt SC Mechelen dat Beerzel met 5-1 versloeg, voorlopig mee aan de leiding. Leest klopte in de topper Grasheide met 3-1 en volgt op een punt van het leidersduo. Door het algemeen forfait van Katelijne B is het door het ongelijk aantal gespeelde wedstrijden een onoverzichtelijk klassement geworden.

In vierde E won leider Wechelderzande de topper op Zwarte Leeuw B met 0-1. Zwarte Leeuw-trainer Stijn Laurijssen was wel trots op zijn ploeg. “Als er een ploeg verdiende van te winnen, waren wij het. We hadden het betere van het spel, ik denk niet dat Wechelderzande een uitgespeelde kans heeft gehad. Wij faalden in de zone van de waarheid, dat is iets wat nog moet verbeteren. Maar voor de rest hebben mijn spelers het heel goed gedaan. We hebben de twee toppers van de reeks nu al gehad., Grobbendonk was een maatje of twee te groot die wonnen verdiend. Maar we mogen nu de ambities misschien wat bijstellen. We wisten niet goed waar we aan toe waren, maar nu vind ik dat we voluit voor de eindrondeplaatsen moeten gaan. Als we gewonnen hadden tegen Wechelderzande hadden we op twee punten van de leiders gestaan, nu bedraagt de kloof zeven punten, dat haal je niet zomaar in.”   Wechelderzande behoudt twee punten voorsprong op Grobbendonk dat de uitschuiver van een week voordien recht zette met een 0-5 zege op Dosko. Halle blijft het ook goed doen en klopte revelatie Sint-Jozef met 4-0 en blijft derde . Oelegem handhaaft zich ook in de top-vijf na een 3-2 zege tegen Pulderbos.

In vierde F won leider Houtvenne B op Wiekevorst met 0-2 en ook achtervolger pakte de drie punten na een 5-2 zege tegen Ranst B. Heultje speelde gelijk in de topper tegen Immer Oost en volgt nu op vijf punten van de leider. Houtvenne B kan dit weekend de periodetitel pakken. Houtvenne B-trainer David Brocken toont wel ambitie. “We willen in de top-vijf eindigen en ene periodetitel gaan we ook niet laten liggen. We hebben veruit de jongste ploeg van de reeks, ik denk niet dat de gemiddelde leeftijd twintig jaar bedraagt. Maar voor deze spelers is dat de ideale leerschool. Ze spelen nu tegen volwassenen, ze leren zo heel veel. En er zijn best ook goede ploegen bij met enkele goede spelers. Anderzijds heb ik ook al ploegen gezien waar spelers tijdens de opwarming een sigaret roken, in vierde provinciale is alles mogelijk. Maar voor onze ploeg komt de cruciale periode eraan met het slechte weer, blessures en eventuele schorsingen. De bedoeling is ook dat de spelers binnen de club kunnen doorschuiven naar de A-ploeg, dat is de uiteindelijke bedoeling. De trainer van de A-ploeg komt regelmatig kijken en laat soms ook spelers meetrainen, dat motiveert natuurlijk. Momenteel amuseer ik me kostelijk met mijn ploeg en de resultaten vallen ook mee, we scoorden het meest en kregen het minste doelpunten binnen. Hopelijk houden we dit nog een tijd vol.”