Schriek – Biesme 0-1

Veel kansen vielen er niet te noteren in de eerste helft. De bezoekers kenden geluk toen ene bal tegen de arm geïnterpreteerd werd als hands en de bal ging op de stip. Digiugno zette de strafschop om. Na rust waren de bezoekers iets sterker, maar beide ploegen bleven aanvallend onmondig zodat het bekerverhaal er voor Schriek op zit.

Doelpunten: 41’ Digiugno 0-1 (strafschop)

Gullegem – Heikant 2-1

Heikant pakte resoluut de match in handen op het veld van de tweedeklasser en kwam via Van Hoogten verdiend op voorsprong. Net voor rust maakte Vancraeyveldt er met een fantastische lob van op eigen helft 1-1 van. Na rust startte de thuisploeg gretiger en randje buitenspel scoorde Boguhe de 2-1. Heikant was niet onder de indruk en zette alles op alles, maar kawm niet meer tot scoren na een sterke wedstrijd.

Doelpunten: 30’ K.Van Hoogten 0-1, 40’ Vancraeyveldt 1-1, 55’ Boguhe 2-1

Kalfort Puursica – Bocholt 0-6

De eerste helft hield de thuisploeg goed stand tegen de tweedeklasser en het kreeg zelfs enkele kansen om op voorsprong te komen. Maar het was Mathei die de bezoekers nog voor rust op voorsprong zette. Na rust was het opnieuw Mathei die de score verdubbelde en vanaf toen was de match gespeeld.  De bezoekers liepen nog verder uit tot een overdreven eindscore.

Doelpunten: 35’ Mathei 0-1, 60’ Mathei 0-2, 67’ Vandersmissen 0-3 70’ Bussels 0-4, 71’ Fierens (og) 0-5, 82’ Lenaerts 0-6

Retie – Deerlijk 0-2

De bezoekers hadden het meeste balbezit de eerste helft, maar de beste kans was wel voor de thuisploeg,Dierckx zag zijn schot gestopt. Na rust gingen de bezoekers op hun elan verder en De Waele kon de score openen. Wat later maakte Lebsir er op een tegenaanval 0-2 van. Retie kreeg in de slotfase ook nog kansen via Geerinckx en Kusters, maar scoren lukte niet meer.

Doelpunten: 56’ De Waele 0-1, 64’ Lebsir 0-2

Oostkamp - Mariekerke-Branst 1-1 (strafschoppen 3-4)

Mariekerke-Branst zorgde voor de grootste verrassing door tweedeklasser Oostkamp uit te schakelen. Daarvoor mocht het vooral doelman Siemons bedanken. Nadat Laerenbergh de bezoekers op voorsprong had gebracht, dreef Siemons de spitsen van Oostkamp tot wanhoop, alleen Bragard kon hem kloppen. In de strafschoppenreeks stopte hij ook de beslissende strafschop zodat Mariekerke-Branst een ronde verder bekert.

Doelpunten: 37’ Laerenbergh 0-1, 59’ Bragard 1-1

Geraardsbergen – Ranst 3-5

Op een moeilijk bespeelbaar veld speelde Ranst niet zijn beste match. Verdedigend gaf het iets te makkelijk twee strafschoppen weg, maar het kon gelukkig rekenen op een sterke Yilmaz die met een hattrick Ranst naar de volgende ronde loodste. Uiteindelijk was de zege wel verdiend, want buiten het openingsdoelpunt creëerde Geraardsbergen geen enkele kans meer.

Doelpunten: 5’ Yilmaz 0-1, 6’ Stroobant 1-1, 45’ Jansen 1-2, 52’ Dillens 2-2 (strafschop), 61’ Seck 2-3, 69’ Yilmaz 2-4, 72’ Van Den Bossche 3-4 (strafschop), 90’ Yilmaz 3-5