In vierde A kende Oppuurs b een goede week. Het mocht nog eens voetballen, twee keer zelfs. Vorig weekend versloeg het Blaasveld met 5-0 en woensdag won het de inhaalmatch tegen Mariekerke-Branst B met 2-0. Achtervolgers Rupel-Boom B en Tisselt B speelden in hun onderling duel 0-0 gelijk, zodat ze inmiddels al op 6 en 7 punten achterstand staan met een wedstrijd meer gespeeld. Oppuurs-traine rJorno Kerremans was dan ook heel tevreden. “We hebben onze inhaalmatch gewonnen en de achtervolgers speelden gelijk, beter kon niet voor ons. Onze volgende drie wedstrijden zijn wel toppers, met Lippelo, Tisselt B en Schelle B. Daarna weten we echt waar we staan. Maar ondanks onze overwinningen is ons voetbal niet zo goed. Het loopt wat stroever, ook al omdat alle tegenstanders zich op ons instellen en ons willen kloppen. Maar mijn jonge groep heeft al stappen gezet en blijft geduldig, ook al loopt het minder. Misschien dat ze een tegenstander uit de middenmoot wat onderschatten bij aanvang maar ze zien ook snel dat die ploegen met het mes tussen de tanden spelen. In de toppers is die verbetenheid er bij ons al van begin af aan.”  Schelle B won met 6-1 tegen Rumst en kan op de tweede plaats komen als het zijn inhaalmatch wint tegen….leider Oppuurs B. Maccabi won met 11-1 tegen Hemiksem B dat met inmiddels al 85 tegendoelpunten aan een gemiddelde van zes tegendoelpunten per wedstrijd zit, een record in de provincie Antwerpen.

In vierde B verloren van de topploegen alleen Hove en Tubantia. Hove ging met 2-0 onderuit tegen Boechout dat na een mooie reeks op de tweede plaats komt. Tubantia verloor thuis met 0-3 tegen Turk Sport dat met een wedstrijd minder gespeeld aan de leiding blijft met twee punten voorsprong op Boechout en Schoten. Tubantia-trainer Germain Pouwels zat achteraf met gemengde gevoelens. “De eerste helft liep het goed tot net voor rust. Turk Sport lanceerde een counter uit buitenspel, mijn verdediger ging erachter en maakte een fout. Tweede keer geel, strafschop en 0-1. Net na rust scoorden ze de 0-2 en vlak daarop werd een van onze spitsen gehaakt, maar er volgde gene strafschop, wel geel voor een schwalbe. Na protest werd dat zelfs rood en stonden we nog met negen. Dan is het natuurlijk over, dan valt 0-3 nog mee. Turk Sport is ook gewoon ene goede ploeg met heel veel ervaring, er speelt achteraan ene Bulgaar die in zijn thuisland nog in derde klasse speelde. Bovendien waren ze ook gemotiveerd om tegen mij, hun ex-trainer, te winnen. Zelf hebben we veel geblesseerden en de jongeren die hen vervangen, doen hun best, maar missen natuurlijk de ervaring. Als we gewonnen hadden, deden we een goede zaak, nu staan we op vijf punten met een wedstrijd minder. Kampioen spelen zal dus moeilijk worden, de eindronde moet ons doel zijn. Maar de club moet er ook klaar voor zijn. We hebben problemen met de verlichting op ons oefenveld, die brandt maar voor de helft maar de stad zegt dat ze geen budget heeft. En trainen als je elkaar niet ziet staan, is moeilijk.”

In vierde C leed leider Alberta een verrassende 3-6 nederlaag tegen Wildert. Hierdoor komt Heibos, dat 0-4 won op Sint-Lenaarts B, virtueel aan de leiding want het telt twee punten minder dan Alberta, met een wedstrijd minder gespeeld. Sint-Job B speelde in de topper tegen Donk 2-2 en volgt nu ook op twee punten van Alberta. De top-drie heeft zich nu een beetje afgezonderd. Wildert, vierde in de stand, volgt op vier punten van Heibos en Sint-Job.

In vierde D leed leider SC Mechelen zijn tweede nederlaag op rij, nu met 3-6 tegen Kontich B. Leest profiteerde hiervan om met na een nipte 2-1 zege tegen Rijmenam aan de leiding te komen. Grasheide en Elzestraat wonnen allebei hun partij zodat ze op een punt volgen van Leest, Mechelen volgt op twee punten. VV Duffel klopte Lint B met 4-3 en blijft met vier punten achterstand op de leiders nog meedoen voor de prijzen.

In vierde E klopte Grobbendonk Dessel B met 3-2 en klopte Wechelderzande Kessel met 2-0, zodat bovenaan niets verandert. Kessel-trainer Tim Van Den Eeden kon leven met de uitslag. “De eerste helft was gelijk opgaand en net voor rust troffen we de onderkant van de lat, anders hadden we met een 1-1 stand gaan rusten. Na rust was Wechelderzande beter en konden ze tot 2-0 uitlopen. Wel jammer dat de scheidsrechter na een faire wedstrijd achteraf nog met kaarten begon te gooien, dat was niet echt nodig, er was ook niet echt agressief gedrag. Onze bedoeling is om dit seizoen nog zoveel mogelijk jongeren kansen te geven. Er staan er nu al een viertal in de basis en ze doen het niet slecht. Volgend seizoen zouden we een drietal echt ervaren spelers met een meerwaarde daar kunnen naast zetten, zodat ze zich nog beter kunnen ontplooien. De laatste weken is ons voetbal beter, alleen volgen de resultaten niet altijd. We speelden natuurlijk ook al tegen Grobbendonk, dat is echt wel de sterkste en meest mature ploeg uit de reeks. Maar zo lang ik de jonge spelers zie groeien, ben ik tevreden als trainer.”   Halle speelde gelijk tegen Zwarte Leeuw B en volgt al op tien punten van de leider zodat de titelstrijd een tweestrijd lijkt te worden.

In vierde F leed Houtvenne B in de topper tegen Olen zijn eerste nederlaag , het verloor 2-3. “Ik had het vorige week nog gezegd, dat Olen de beste ploeg was die ik al bezig gezien had”, begint Houtvenne-trainer David Broceken. “Dat ze maar zesde staan verbaast mij dan ook. De wedstrijden dat ik ze bezig zag, waren ze goed, maar hadden ze niet veel geluk. Tegen ons waren ze ook goed, en hadden ze wel wat geluk, maar daar steek ik onze nederlaag niet op. De bal rolde niet echt voor ons. Op een gegeven moment troffen wij de lat en op de tegenaanval scoorden zij. Maar ze hadden met Bouquillon ook een zeer goede speler centraal in het middenveld die voor hen de wedstrijd gewonnen heeft. Op hun zege valt niks af te dingen, we kwamen 0-3 achter en op het einde ontbrak de kracht om het helemaal op te halen. Er heerste wel wat ontgoocheling achteraf, maar voor mijn jonge groep vind ik het goed dat ze opnieuw met de twee voeten op de grond staan. Onze voorsprong is nog groot, maar in voetbal kan het snel gaan, dus tegen Rasnt B moeten we gewoon de drie punten pakken.” Achtervolgers Tongerlo en Rauw wonnen hun wedstrijd zodat de titelstrijd nog een beetje spannend blijft, ze volgen nu op acht en negen punten van Houtvenne B. Heultje moet de twee achtervolgers laten gaan na een 1-2 nederlaag tegen Wiekevorst, dat met dertien op vijftien een serieuze sprong gemaakt heeft in het klassement.