In vierde A staat er momenteel nog geen maat op Oppuurs B dat wel slechts met 0-1 won bij hekkensluiter Rumst, dat nog altijd maar een puntje sprokkelde. Alle ploegen uit de top vijf wonnen hun wedstrijd zodat er stilaan een echte kloof ontstaat tussen deze eerste vijf ploegen en de rest. Reet volgt inmiddels als zesde al op zes punten. Met Schelle B -Tisselt B staat er een echte topper op het programma dit weekend.

In vierde B wonnen de eerste zeven ploegen uit het klassement hun wedstrijd zodat er daar niets veranderde. Turk Sport haalde zwaar uit op Wijnegem B en Hove overwon zijn dipje en sluit met zes op zes weer aan bij de top van het klassement. Trainer Tom Van Aelst denkt dat zijn ploeg moet kunnen meedoen voor de eindrondeplaatsen.”Die twee nederlagen hebben ons wat teruggeslagen, maar vooral het verlies tegen Antwerpen-Noord lag me zwaar op de maag. Daar speelde volgens mij onderschatting, die wedstrijd hadden we niet hoeven te verliezen, toen speelden we zwaar onder ons niveau. Tegen Turk Sport was een ander verhaal, dat is gewoon de sterkste ploeg van de reeks. Ik denk dat zij samen met Tubantia voor de titel gaan strijden. Zelf moeten we mikken op de eindrondeplaatsen. We spelen zelf met zes eigen jongeren in de basis, dit is voor hen een goede leerschool en het gaat momenteel goed.. Nu spelen we tegen VC Deurneen daarna volgt tegen Schoten een echte test.” Mortsel B blijft de enige ploeg zonder nederlaag en staat nog altijd op kop met zestien op achttien., de andere B-ploegen volgen in de tweede helft van het klassement.

In vierde C won Ekeren-Donk de topper tegen Wildert met 4-2, Sint-Job B versloeg Bucovina met 3-0 zodat ze beide aan de leiding blijven. Heibos speelde gelijk tegen Brecht en zakt na de een op zes naar de vierde plaats. “Tegen Wildert kenden we een echte offday”, zegt trainer David Wagemans. “Ik heb achteraf ook gezegd dat zo’n prestatie niet kon, misschien was er wat zelfoverschatting na die twaalf op twaalf. Tegen Brecht was de mentaliteit veel beter, maar kwamen we snel 0-1 achter en daarna liepen we op een counter op de 0-2. Uiteindelijk toonden de spelers wel wilskracht en kwamen terug tot 2-2, daar was ik tevreden mee. Nu wacht met Alberta opnieuw een zware opdracht. Samen met Donk en Sint-Job is het waarschijnlijk de sterkste ploeg van de reeks. Voor de eerste periode zal het gaan tussen ons en die drie ploegen. Onze sterkte bestaat vooral uit onze mentaliteit en het feit dat de spelers elkaar al goed kennen omdat ze lang samen spelen.Het bestuur kiest er terecht voor om met eigen jeugd te spelen. Soms gaan die al eens in de fout maar de doorstroom van de jeugd naar de eerste ploeg is heel belangrijk” Alberta blijft in het spoor van de twee leiders na een 1-2 winst bij Noorse, dat rode lantaarn blijft met een punt.

In vierde D won VV Duffel de topper tegen Leest met 2-3 zodat het met het maximum aan de leiding blijft. Samen met eerste achtervolger Grasheide is het de enige ploeg die nog niet verloor, maar inmiddels telt het a we vijf punten voorsprong op het drietal Grasheide, Elzestraat en SC Mechelen. Leest is na de nul op zes teruggevallen naar de vijfde plaats. Onderaan is alleen SC Duffel B nu nog puntenloos.Opvallend is ook de lage klassering van Beerzel, waar deze week trainer Peter Van den Dries opstapte.

In vierde E speelden Oelegem en Sint-Jozef gelijk in de topper zodat Grobbendonk en Wechelderzande wat konden uitlopen. Beide hadden meer moeite dan verwacht met Dessel B en De Kempen B maar blijven met 16 op 18 praktisch ene foutloos parcours rijden. Ook Halle en Zwarte Leeuw B hebben zich mee in de kopgroep gevestigd.

In vierde F wonnen Houtvenne B en Zammel beide met 1-3, respectievelijk op Rauw en Wiekevorst. Ze lopen een beetje uit op Olen, dat voor de tweede keer puntenverlies leed dit seizoen na een 2-2 gelijkspel op Bouwel. Spannend blijft het daar wel, tussen plaats een en plaats acht zitten er amper zes punten.  Wiekevorst verloor dus van Zammel met 1-3 maar trainer Hans Van Craen was wel tevreden met de prestatie van zijn team. “We zijn op voorsprong gekomen, maar uiteindelijk verloren we toch, hoewel ik een punt misschien niet onverdiend had gevonden. De week voordien pakten we tegen Netzonen een verdiend punt, ook in de verloren wedstrijd tegen Tongerlo hadden we meer verdiend. Bouwel was wel een sterke ploeg, daar zijn we verdiend tegen verloren. Samen met  Zammel en Vorst schat ik hen het sterkste in. En ook Herenthout zie ik nog terugkomen, die zijn serieus versterkt en als die hun draai gevonden hebben, zie ik die nog een rol van betekenis spelen. Zelf hebben we geen uitgesproken ambities. Er zijn enkele sterkhouders vertrokken en we hebben niemand echt in de plaats gehaald. De bedoeling is om de jonge spelers, die bijna allemaal uit de eigen jeugd komen, stappen te laten zetten en ik denk dat dit gaat lukken.”