Tom Somers (Wijnegem)

 

"We zijn zeker niet de topfavoriet"

 

 

In derde provinciale A worden er verschillende kandidaten naar voor geschoven die een rol van betekenis zouden kunnen spelen. Onder deze favorieten zit ook het Wijnegem van trainer Tom Somers. Hij wil zich zeker niet wegsteken, maar denkt niet dat Wijnegem de superfavoriet is.

 

“Wij gaan zeker een rol van betekenis spelen”, begint Somers. “We hebben de basis van vorig seizoen behouden en hebben enkele gerichte versterkingen binnen gehaald. We kunnen nu ook op een andere manier spelen, we zijn als ploeg gewoon completer geworden. Maar als ik zie welke spelers Nieuwmoer aangetrokken heeft, denk ik dat zij de grote favoriet zijn. Ze hebben tonnen ervaring en met Geuens misschien wel de beste speler van de reeks. Maar ook Ekeren, die al vijf jaar met dezelfde ploeg spelen en een heel sterke centrale as hebben, zal hoog eindigen. En Berchem B is een jonge ploeg waar niets moet en die zeker thuis kunnen verrassen. Vorige week haalden ze nog ene 5-1 achterstand op en wonnen ze met 6-5, ze spelen echt vrank en vrij. Ook de degradanten Zandvliet en Minderhout zullen er wel staan.

 

“Heel goede groepssfeer”

 

Somers hoopt vooral dat de tegenstanders ook op Wijnegem willen voetballen. “Vorig seizoen waren we met Mariaburg de grote favoriet en keek iedereen ernaar uit om bij ons te komen spelen en het ons lastig te maken. Dat gebeurde dan niet meet aanvallend voetbal, maar vaak met puur afbraakvoetbal. Er was zelfs een match bij waarin na twintig minuten al onze ballen bij de buren getrapt waren. Ik verwacht dat ploegen als Ekeren en Nieuwmoer wel gewoon komen voetballen bij ons. Onze voorbereiding verliep goed. Alleen ga ik nu keuzes moeten maken en het wordt belangrijk hoe de spelers ermee omgaan als ze plots niet bij de vijftien zitten. Maar op zich is de sfeer wel goed, soms blijven de spelers na een match tot vier uur ’s ochtends op het terras zitten. Zelfs als de cafébaas de deuren heeft gesloten, blijven ze nog napraten. Op dat gebied is het de beste groep die ik al gehad heb."