Twee speeldagen geleden  was het bijltjesdag in vierde provinciale, veel ploegen uit de top van het klassement verloren al dan niet onverwacht punten. Afgelopen weekend herpakten de toppers zich, behalve in vierde provinciale A. daar leek Oppuurs B lang onbedreigd op weg naar de titel, maar er komt zand in de motor. Door de 4-1 nederlaag op Aartselaar B ziet het Tisselt B naderen tot op zes punten. “Voor mij was deze nederlaag niet echt ee, verrassing”, aldus trainer Jorno Kerremans. “De laatste weken verliep het spel al moeizamer maar konden we de zege altijd over de streep trekken. Op Aartselaar lukte dat niet. De reden is heel eenvoudig. Zowel A- als B-ploeg zitten met een heel grote blessurelast, in totaal zijn er dertien geblesseerden.Dat vang je natuurlijk niet zo maar op. We schuiven nu U21 door, maar die jongens moeten zich aanpassen en dat zie je op het veld.We moeten ons herpakken, maar ik ben benieuwd hoeveel tijd dat gaat vergen. Vandaag nemen we het po tegen Lippelo, een ploeg in vorm. Onze enige tegenstrever in het titeldebat is nu nog Tisselt B. Daar wonnen we twee keer tegen, maar ik weet niet of dat gaat volstaan om de titel te pakken. Ik vrees dat het nog heel spannend gaat worden.” 

In vierde B blijft Turk Sport winnen, ook de achtervolgers Boechout en Schoten wonnen hun partij. Als er nog iets van spanning in deze reeks wil sluipen zal het dit weekend moeten gebeuren. Dan neemt Boechout het op tegen Turk Sport. Wint Boechout, dan komt het op een punt van de leider, weliswaar met een wedstrijd meer gespeeld en kan Schoten , als het zelf wint op Los Incas, zelfs aan de leiding komen, weliswaar met twee wedstrijden meer gespeeld dan Turk Sport.

In vierde C won leider Heibos en zag Alberta zijn wedstrijd tegen Antwerpen Noord bij een 5-0 ruststand gestaakt omdat de acht overgebleven bezoekers het veld niet meer opkwamen voor de tweede helft. De voorsprong zal hier dan vier punten blijven, maar Heibos wacht dit weekend de moeilijke wedstrijd tegen Sint-Lenaarts B, dat zijn laatste vijf wedstrijden won.

Ook spannend blijft het in vierde D. Leest, Elzestraat en Grashedie wonnen alle drie, zodat Leest op kop blijft met een punt voorsprong op de overige twee. Een spannend slot is verzekerd, weet ook Leest-trainer Philippe Van Perck. “Wij wonnen onze laatste vier wedstrijden maar ons spel was allesbehalve goed. Maar in dit stadium van de competitie maakt me dat niet veel uit, laat ons nog maar acht keer vies winnen.We zijn nog met drie titelkandidaten en wij hebben echt nog een heel lastig programma. Nu moeten we tegen Kontich B, van alle B-ploegen veruit de sterkste. En ook Elzestraat, Hombeek, Muizen, VV duffel en op de slotspeeldag SC Mechelen staan nog op het programma. Allemaal ploegen iut de bovenste helft van het klassement. Makkelijk gaat dat niet worden, zeker omdat tegen Leest iedereen er wil staan. Bonheiden B pakte enkele weken geleden uit met zes spelers van de A-kern tegen ons, een week later waren die er niet meer bij. Maar dat mag, dat motiveert mijn spelers alleen maar. Ik denk niet dat er echt een kloof geslagen gaat worden, het zal bikkelen worden tot de laatste speeldag.”

In vierde E blijft het de tweestrijd tussen Grobbendonk en Wechelderzande. Opvallend is het hoge aantal punten dat beide ploegen hebben. Grobbendonk heeft met 62 punten het meeste aantal van alle ploegen in vierde en van alle provinciale ploegen uberhaupt. Wechelderzand etelt met 55 punten het derde meeste aantal punten van de provincie, alleen Oppuurs zit met 58 punten nog tussen Grobbendonk en hen. Maar ondanks dat hoge puntenaantal lijkt het twijfelachtig of het de kloof met de leider, die nog altijd zeven punten bedraagt, op acht speeldagen gedicht kan worden.

In vierde F was het alleen Zammel dat van de top vijf punten verloor in een 2-2 gelijkspel tegen Bouwel. Houtvenne B blijft daar aan de leiding en hier zijn er nog vier potentiële titelkandidaten. Het wordt niet alleen spannend voor de titel maar ook voor de eindronde want ook Bouwel en Herenthout zijn na hun opmars kandidaten op een eindronde ticket geworden. Misschien dat ook Heultje en Wiekevorst, de verrassing toch van deze competitie, zelfs nog aanspraak kunnen maken op een eindrondeplaatsje.