"We waren gewoon heel efficiënt"

 

 

Ranst plaatste zich voor de volgende ronde door met 3-5 te  gaan winnen op het veld van Geraardsbergen, een tweedeprovincialer uit Oost-Vlaanderen. Ranst speelde niet zijn beste match maar kon rekenen op het torinstinct van Kadir Yilmaz, die goed was voor een hattrick.

“Het klopt dat we niet onze beste match speelden”, begint Yilmaz. “Maar de omstandigheden waren ook niet optimaal. Het was een verre trip en bovendien lag het veld er heel slecht bij. In Oost-Vlaanderen mag je niet sproeien en dat was er aan te zien, het veld was steenhard. Dat maakte voetballen allesbehalve makkelijk. De thuisploeg had ook het meeste balbezit, maar wij toonden ons heel efficiënt. Veel kansen kreeg Geraardsbergen niet, ze scoorden twee keer uit een strafschop. Wij kregen een zevental kansen en scoorden vijf keer. Uiteraard was ik blij met mijn hattrick, het toont aan dat ik me al goed geïntegreerd heb in de groep.”

 

Ambitieus

 

De 25-jarige Yilmaz kwam in het tussenseizoen over van derdeprovincialer Turk Sport. “Maar ik heb in het verleden nog in nationale gespeeld bij City Pirates en Eppegem. Maar omdat dit niet meer te combineren was met mijn werk, ben ik afgezakt naar de lagere reeksen. Nu kan ik voetbal en werk opnieuw beter combineren, dus zag ik een transfer naar Ranst wel zitten. Misschien dat ik later nog hoger kan mikken. Ik heb me in het tussenseizoen goed voorbereid omdat ik wist dat het nu serieuzer ging worden. De vorige ronde scoorde ik ook, dus ik ben op de goede weg.” Yilmaz is ook ambitieus. “Met de ploeg moeten we beter doen dan vorig seizoen. Persoonlijk heb ik mij ook een doel gesteld. Ik wil meedingen naar de titel van topschutter in eerste provinciale. Dan zal ik er minstens twintig moeten maken, maar ik ga het proberen.”