"Misschien wel mijn beste match ooit"

 

 

Mariekerke-Branst zorgde voor een grote stunt door zich  op het veld van tweedeklasser Oostkamp voor de volgende ronde te plaatsen. Na een hele match nagelbijten kon Mariekerke-Branst strafschoppen uit de brand slepen. Daar zette uitblinker Laurens Siemons de kers op de taart door de beslissende strafschop te stoppen.

 

Siemons speelde de match van zijn leven. “Goh, het is moeilijk om dat te zeggen over jezelf, maar ik heb inderdaad een heel sterke match gekeept”, begint hij. “De supporters vroegen me ook of het mijn beste match ooit was. Misschien wel, hoewel ik in andere matchen al moeilijker reddingen verrichte. Maar tegen Oostkamp was het vooral de kwantiteit, ik moest echt verschillende keren aan de bak. Want als we eerlijk zijn, moeten we toegeven dat zij veel beter waren en veel meer balbezit hadden. Wij konden counteren en zo ook scoren, maar vanaf het moment dat ze gelijk maakten  was het echt aftellen tot het laatste fluitsignaal.”

Kers op de taart

 

Mariekerke-Branst haalde dus de strafschoppen en daarin onderscheidde Siemons zich opnieuw. “Zowel wij als zij hadden er al een gemist en de laatste van hun moest erin. Ik pakte die en dat was echt de kers op de taart. Vooraf hadden we dit zeker niet verwacht want we reisden af naar een ploeg die kampioen was gespeeld in derde nationale met 74 punten, dat is echt heel sterk. Als we die match nog tien keer spelen, verliezen we negen keer, maar zondag was het onze geluksdag.” Dit geeft al zeker vertrouwen voor het nieuwe seizoen. “Onze ambitie als neo-eersteprovincialer is duidelijk, proberen om een rustig seizoen te draaien. Dat wil in eerste zeggen, linkerkolom, want je weet nooit hoeveel degradanten er zijn. Toen ik destijds tekende bij Mariekerke, dacht ik dat ik bij een eersteprovincialer tekende, maar door het verlies van Antwerpse vierdeklassers in de eindronde, degradeerde ook Mariekerke naar tweede. Dat scenario moeten we nu vermijden.”