"Spelen voor trip naar Knokke"

 

Ranst plaatste zich vorige week op het veld van Geraardsbergen voor de derde ronde van de Beker van België. Het mag het thuis opnemen tegen derdeklasser Houtvenne. Niet van de poes, maar trainer Mathias Lauwers zou graag de volgende ronde bereiken omdat er dan een mooie affiche in het verschiet ligt.

“Vorige week op Geraardsbergen hadden we het niet makkelijk”, begint Lauwers. “Ze kwamen beter voor de dag dan we verwacht hadden. Ze speelden een fysiek spel waardoor we veel moesten lopen. Uiteindelijk haalden we het door onze efficiëntie, want aanvallend komen we goed voor de dag. Tegen Houtvenne zal het een beetje hetzelfde scenario zijn. Ze spelen een reeks hoger en zullen dan ook de betere ploeg zijn, maar zelf hebben we ook veel ervaring in de ploeg, er zijn veel spelers die hoger gespeeld hebben. Ik wil deze match dan ook winnen, het is niet echt een gewone oefenmatch voor ons. Bovendien wacht in de volgende ronde een verplaatsing naar de winnaar van de match tussen Knokke en Geel. Allebei mooie affiches, vooral een tripje met de bus naar Knokke lijkt verleidelijk (lacht).”

 

Aanvallend versterkt

 

De goede uitslagen in de voorbereiding laten het beste verhopen voor de competitie. “Vorig seizoen eindigden we zevende , deze keer willen we beter doen. Dit seizoen is er niet echt een uitgesproken favoriet, dus zullen de onderlinge verschillen kleiner zijn, meer matchen op het scherp van de snee. Wij zijn vooral aanvallend versterkt en bouwen voor de rest verder op de ploeg van vorig seizoen. Dat betekent dat we niet veel moeten aanpassen en dat de spelers weten waar ze aan toe zijn. Daarom misschien dat we in de voorbereiding al een voorsprong hebben op ploegen die nog volop aan het zoeken zijn.Maar de competitie is iets heel anders, dan moet iedereen er pas staan.”