Of de kalendermaker het zo had bedoelde, weten we niet maar dit weekend is het in verschillende reeksen super Sunday of Saturday. In enkele reeksen kan de leider een beslissende stap zetten richting titel of kunnen de achtervolgers de strijd weer open breken. Spanning verzekerd dit weekend!

In eerste leek Bevel lang op weg naar de titel, zeker na de zes op zes in de toppers tegen Kontich en Heikant. Maar dan kwam Antonia winnen op Bevel en vorige week verspeelde het twee punten tegen rode lantaarn Ternesse zodat het opnieuw spannend wordt. Antonia volgt nu op vier punten met ene inhaalwedstrijd tegen White Star te goed en kan dus tot op een punt komen. Maar met een verplaatsing naar De Kempen op het programma wacht ene heel zware trip, weet ook Antonia-trainer Yves Van Heurck. “De Kempen staat gelijk met ons, weliswaar met een wedstrijd meer, maar het is voetballend misschien de beste ploeg. Maar wij willen tot op het einde meedoen, zeker na dat puntenverlies van Bevel vorige week. We hebben een jonge gretige groep. Dit weekend kan voor Bevel misschien ene heel goede zaak zijn als het in ons onderling treffen een gelijkspel wordt. Maar als wij winnen, gaat het no gheel lang spannend blijven.”

In 2A lijkt Wilrijk op weg naar de titel. De torenhoge favoriet kende even een dip en zakte terug naar de vierde plaats, maar sinds de kern opnieuw zo goed als compleet is, telt het vier punten voorsprong op de enige overgebleven concurrent Ekeren. Dat leed vorige week een nederlaag op Wavria en moet het nu opnemen tegen SC Duffel, vierde in de stand. Als het niet wint en Wilrijk klopt Wavria- dat het altijd goed doet tegen de toppers- lijkt de titelstrijd beslist.

In 2B is het echt een topper tussen de nummers een en twee. Leider Punt-Larum ontvangt Broechem dat op vier punten volgt. Het had nog spannender kunnen zijn, maar vorige week leed Broechem een verrassende 0-2 nederlaag tegen Balen. “Dat is echt een domper”, zegt trainer Kristof Pauwels. “Als we gewonnen hadden was het verschil slechts een punt en hadden we er bij winst kunnen over wippen. Nu is de situatie toch iets anders. Wij moeten winnen om in de race te blijven, maar we gaan ook niet blind aanvallen. Als we op het einde gelijk staan en we zijn niet de betere ploeg, zullen we ons tevreden stellen met ene punt. Maar we hebben nog maar twee keer niet gescoord dit seizoen, dat geeft ons vertrouwen. Punt-Larum is ene grote sterke ploeg maar bij ons staat de organisatie de laatste weken goed. Punt-Larum moet ook nog tegen Vorselaar en Olmen, twee ploegen die nog boven aan meedoen. Zaterdag wordt het een intense wedstrijd, we zullen ons vel duur verkopen want we willen echt mee doen voor die titel.”

In 3A is het niet de vraag of Walem kampioen gaat spelen maar wel wanneer. Vorige week klopte het Bornem met 4-0 maar omdat ook achtervolgers Schelle en Hallaar wonnen, konden de Mechelaars de titel nog niet vieren.Dit weekend wacht de verplaatsing naar Berlaar. Als Walem minstens een punt pakt, is de titel binnen. Dan zou Walem de eerste kampioen van de provincie Antwerpen zijn  en dat op het veld van Berlaar, dat vorig seizoen in vierde zelf de eerste kampioen van de provincie Antwerpen werd.

In 3B blijft het nog spannend tussen Nieuwmoer en Wijnegem, dat po drie punten volgt. Enkele weken geleden zei Nieuwmoer-trainer Johan Geeraerts dat het waarschijnlijk tot de laatste speeldag ging duren, en dat zou wel eens kunnen kloppen. Nieuwmoer staat dit weekend voor de heel moeilijke verplaatsing naar Minderhout, derde in de stand. En natuurlijk is er op de laatste speeldag Wijnegem – Nieuwmoer.

In 3C lijkt Wezel B op weg naar de tweede titel op rij. Het staat momenteel aan de leiding met vier punten voorsprong op Zwaneven. Het programma van de leider lijkt ook makkelijker dan dat van de achtervolger, maar vier punten is natuurlijk niet zo veel.

In 4A zag leider Oppuurs B zijn voorsprong smelten als sneeuw voor de zon. Inmiddels telt het nog maar drie punten voorsprong op Rupel-Boom B en Tisselt B. “We zitten echt ind e hoek waar de klappen vallen”, zegt trainer Yorno Kerremans. “We hebben een blessurelast die niet meer normaal is. Bij onze vier volwassen elftallen tellen we momenteel 26 geblesseerden, dat is natuurlijk niet op te vangen. Daarom hebben we ook veel t e veel puntenverlies geleden en de achtervolgers staan nu echt heel dicht. We staan nog wel eerste, maar drie punten is niet veel meer. Dit weekend tegen Hingene moeten we winnen, anders denk ik dat de titel voorbij is. Met Reet en ploeg in vorm Hoboken treffen we ook nog twee sterke tegenstanders. Eerlijk, ik geef ons nu nog 25 procent kans op de titel.”

In 4B pakte leider Turk Sport vorige week in extremis nog een belangrijk punt tegen Tubantia. Turk Sport staat nog altijd aan de leiding met even vele punten als Schoten maar wel met twee wedstrijden minder gespeeld. “Vorige week was echt een hoogstaande wedstrijd”, aldus trainer Arben Mamusha. “Tubantia is echt een sterk elftal, hun topschutter heeft ook al bijna vijftig keer gescoord. Ik moest een half fitte Bektas op de bank zetten, maar heb hem na rust ingebracht en dat leverde resultaat op. We zetten onze 2-0 achterstand in de slotminuut recht, maar hadden ook nog een strafschop gemist voordien. We staan nog altijd op kop, maar ik vind het raar dat we die drie punten van die stilgelegde wedstrijd tegen Los Incas nog altijd niet kregen. Nu hebben we ene moeilijke verplaatsing voor de boeg naar Mortsel B, die ook eindronde willen spelen en we moeten ook nog tegen Tor Deurne. Ik wil dus nog niet t eveel over de titel spreken.”

In 4C staat de kraker tussen leider Heibos en achtervolger Alberta op jet programma. De voorsprong van Heibos bedraagt zes punten, bij winst lijkt de titel een zekerheid. “Als we winnen doe we een heel goede zaak”, zegt rianer David Wagemans. “Dan lopen we uit tot negen punten met vier zeges meer dan Alberta, dan moeten we van de laatste vier wedstrijden er nog maar een winnen. Maar ook als we niet winnen, is er niks gebeurd. Alberta blijft een fysiek sterke tegenstander, we zullen het niet cadeau krijgen. Het is ook niet omdat ze de laatste weken wat punten hebben verloren, dat wij nu de favoriet zijn in de ze wedstrijd. Zo’n topper staat op zichzelf. Vorig seizoen hebbenw e de titel op de laatste speeldag verspeeld, daarom ben ik blij dat deze topper nu wat vroeger gespeeld wordt, op de laatste speeldag had ik niet meer aangekund (lacht).”

Ook in 4D spelen de nummers een en twee tegen elkaar. Elzestraat ontvangt leider Leest dat een punt meer telt. “Het wordt een belangrijke wedstrijd, maar gene beslissende”, aldus Elzestraat-trainer Kevin Van den Bosch. “Hierna volgen nog vier wedstrijden. Wij moeten nog tegen SC Mechelen, zijn tegen VV Duffel. Het is dus niet zo dat bij winst een van de twee al zeker is van de titel.Ons vorig onderling duel was een heel gesloten wedstrijd, ik verwacht nu ook geen spektaculaire wedstrijd, alhoewel je dat moeilijk kan voorspellen. Thuis hebben we nog niet verloren, dat willen we uiteraard zo houden. Maar de competitie is pas gedaan eind april.”

In 4E is het al een heel seizoen een tweestrijd tussen Grobbendonk en Wechelderzande. Leider Grobbendonk telt vijf punten voorsprong op de achtervolger en trekt dit weekend naar het hol van de leeuw. “Iedereen beschouwt dit als de titelwedstrijd, maar zelf zien we dat zo niet”, zegt trainer Tommy Van Brantd. “wij staan vijf punten voor, bij ons moet niets. Als Wechelderzande nog kans wil maken op de titel, moet het winnen, voor ons is ene gelijkspel ook al voldoende. Je kan dit niet vergelijken met vorig seizoen waar het voor ons op het einde nog misliep.  Vorige week wonnen we met forfait tegen Dosko, we hadden natuurlijk liever gespeeld.En al zeker omdat twee spelers die tegen Dosko geschorst waren, hun schorsing nu meenemen naar deze wedstrijd. Een raar reglement, maar we mogen ons daar niet achter verschuilen. De groep is klaar voor de topper.”

In 4F heeft Houtvenne B zich helemaal hersteld van zijn mindere periode en waren het de achtervolgers die de laatste weken steken lieten vallen. Met negen punten voorsprong op eerste achtervolger Rauw lijkt er de troepen van David Brocken nog weinig te kunnen overkomen. Als het dit weekend wint op Vorst en Rauw verliest op Alberta, kan het ook al kampioen spelen.