Sven Pirot (Burcht)

 

"We willen bovenaan meestrijden"

 

Vierde provinciale B is een mengelmoes van B-ploegen en ploegen uit verschillende streken rond Antwerpen. Moeilijk dus om in te schatten wie er favoriet is. Maar een van de ploegen is zeker Burcht dat net gedegradeerd is uit derde provinciale.

Trainer Sven Pirot heeft in elk geval een goed gevoel bij het begin van het seizoen. “De degradatie vorig seizoen heb ik wel moeten verwerken, dat heeft toch even geduurd. Maar nu zijn we helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. We hebben ook ambitie om bovenaan mee te strijden. Aankopen hebben we niet gedaan, maar we hebben wel een goede mix van ervaring en jeugd. Over mijn kern ben ik zeer tevreden, zeker ook omdat bijna al mijn spelers al in derde provinciale hebben gespeeld. Dat moet zeker een meerwaarde zijn in vierde.”

"Geen zicht op B-ploegen"

 

Hoe sterk de reeks is, daar heeft Pirot gene zicht op. “We hebben in de voorbereiding bijna alleen tegen ploegen uit tweede en derde provinciale gespeeld, dus dat maakt me op dat gebied ook niet wijzer.De ploegen in onze reeks ken ik ook niet echt, vooral bij de B-ploegen is het koffiedik kijken. Er zijn ploegen bij van clubs die hoger spelen, dus daar zal het er zeer sterk van afhangen wie er afzakt naar de tweede ploeg.Maar met onze ervaren groep en brede kern, moeten we toch een rol van betekenis kunnen spelen.”